53 بیمار تحت پوشش برنامه های حمایتی انجمن حمایت از بورگر قرار دارند

254.jpg - 16.26 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران بورگر اظهارکرد: 53 بیمار مبتلا  به بیماری بورگر تحت پوشش برنامه های حمایتی این انجمن قرار دارند.

دکتر بهاره فاضلی، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: انجمن حمایت از بیماران بورگر با هدف پیشگیری، غربالگری، تشخیص به موقع، درمان و بازتوانی مبتلایان به این بیماری فعالیت خود را از فروردین ۱۴۰۱ بصورت رسمی آغاز کرده است و در حال حاضر 53 بیمار تحت پوشش برنامه های این انجمن قرار  دارند؛ هدف انجمن بورگر آن است که هیچ فردی به علت بیماری بورگر دچار قطع عضو نشود.

وی با اشاره به اینکه بیماری بورگر، نوعی بیماری عروق اندام ها به علت افزایش حساسیت به ترکیبات موجود در تنباکو می باشد که می تواند باعث قطع عضو شود، عنوان کرد: این بیماری بیشتر در مردان جوان سیگاری (۲۵-۴۵ سال) بروز پیدا می کند؛ در سال های اخیر با افزایش مصرف سیگار در خانم های جوان، این بیماری در خانم ها هم بروز پیدا کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شیوع این بیماری بیشتر در منطقه خاورمیانه خصوصا ایران و ترکیه  است، گفت: به نظر می رسد که به دنبال حساسیت به ماده ای ناشناخته در تنباکو، اعصاب و عروق انگشتان پا و دست دچار التهاب و گرفتگی می شود و در این بیماری قند و چربی خون کاملا طبیعی می باشد و گرفتگی عروق به علت رسوب چربی نیست بلکه به علت التهاب، تورم رگ و ایجاد لخته خون است.

دکتر فاضلی با اشاره به اینکه وابستگی تنگاتنگ پیشرفت بیماری بورگر با مصرف سیگار و عدم پاسخ مناسب به سایر درمان های پیشنهاد شده، این بیماری را تبدیل به نوعی معضل پزشکی کرده است، تصریح کرد: از طرفی، بیماری بورگر افراد جوان را مورد هدف قرار می دهد و با ایجاد دردهای فعالیتی در عضلات پا و دست، درد و زخم مزمن در فعالیت شغلی و اجتماعی بیماران تاثیر سوء می گذارد؛ همچنین بیماران در زمان شعله ور شدن بیماری، دچار تکانه های عصبی و اختلالات رفتاری بصورت پرخاشگری شده و یا دچار افسردگی می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: متاسفانه تاکنون درمان قطعی برای بیماری بورگر وجود ندارد و ترک کامل سیگار خصوصا در مراحل ابتدایی بیماری می تواند جلوی قطع عضو را بگیرد و سایر درمان های دارویی و جراحی بطور موقت می تواند سیر پیشرفت بیماری را آهسته کند؛ از آنجایی که لازمه ترک کامل سیگار تغییر سبک زندگی است، بسیاری از بیماران علی رغم تحمل درد شدید و قطع عضو نمی توانند سیگار را کنار بگذارند.

دکتر فاضلی با اشاره به اینکه بیماری بورگر باعث نازایی می گردد و معمولا سن آخرین فرزند همزمان با سن شروع بیماری می باشد، البته تجربه نشان داده است که یک تا دو سال پس از ترک کامل سیگار باروری می تواند رخ دهد، گفت: در راستای هدف نهایی انجمن که حفظ اندام مبتلایان به بیماری بورگر می باشد، فعالیت های انجمن در شش سطح پیشگیری، اطلاع رسانی و غربالگری، تشخیص، درمان ، بازتوانی و تحقیقات است. 

وی با بیان اینکه سطح اول خدمات این انجمن، پیشگیری است، گفت: نظر به  ارتباط تنگاتنگ بین مصرف دخانیات و ایجاد و پیشرفت بیماری بورگر، کمک به ترک کامل سیگار در افراد سیگاری می تواند از بروز این بیماری جلوگیری کند. لذا انجمن بورگر با همکاری انجمن نیکوتینی های بی نام، جلسات ترک سیگار را در محل انجمن برگزار می کند؛ این جلسات برای عموم آزاد است و در حال حاضر فقط برای آقایان برگزار می گردد.

دکتر فاضلی با اشاره به اینکه سطح دوم  خدمات اطلاع رسانی و غربالگری است، بیان کرد: از آنجایی که تشخیص زودهنگام بیماری بورگر در درمان به موقع و حفظ اندام بیماراهمیت فراوان دارد، معاینه عروقی دوره ای افراد سیگاری جوان (20-50 سال) می تواند در بیماریابی زودهنگام نقش عمده ای داشته باشد. در این راستا، انجمن بورگر با برگزاری جلسات در سازمان های مختلف دولتی و نیز در غرفه هایی که به مناسبت های مختلف (هفته سلامت، هفته بدون دخانیات ...) در اختیار انجمن قرار گرفته تلاش به معرفی این بیماری و علایم اولیه آن داشته و دارد؛ همچنین، بروشورهای اطلاع رسانی و معرفی بیماری بورگر تهیه و چاپ گردیده و تلاش است با حمایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراکز بهداشت و ترک اعتیاد توزیع گردد.

وی با بیان اینکه برای افراد سیگاری متقاضی، معاینات عروقی توسط پزشک متخصص بصورت رایگان انجام می شود، گفت: همچنین در صورت نیاز،  نوار عروقی و بررسی شاخص های ABI  و TBI با بروز ترین دستگاه (SOT) ساخت کشور اتریش با 50 درصد تخفیف بر روی تعرفه کشوری برای افراد سیگاری صورت می گیرد.

دکتر فاضلی با اشاره به اینکه سطح سوم تشخیص برای افرادی است  که بر اساس معاینه عروق و یا شاخص های نوار عروقی مشکوک به بیماری بورگرمی باشند، آزمایش خون و تصویر برداری برای تشخیص قطعی بیماری بصورت رایگان انجام می گیرد، گفت: مبتلایان به بیماری بورگردر صورت نیاز، داروهای متسع کننده عروقی مانند پلتال و نیز داروهای ضد انعقاد خون مانند آپیکسابان، پلاویکس و آسپرین را ماهانه بصورت رایگان دریافت می کنند؛ همچنین هزینه های بستری جهت دریافت داروهای تزریقی از جمله آلپروستادیل، انجام عمل سمپاتکتومی و یا قطع انگشت و عضو گانگرن شده به عهده انجمن بورگر است ..

وی با بیان اینکه انجمن بورگر با تهیه پروتز (پای مصنوعی) از بیمارانی که دچار قطع عضو شده اند حمایت می کند که هزینه تهیه و اصلاح پروتز به عهده انجمن بورگر  است و از زمان تاسیس انجمن تا کنون برای سه بیمار پروتززیر زانو و برای دو بیمار اصلاح پروتز صورت گرفته است، ابراز کرد: همچنین، جلسات مشاوره روانشناسی بصورت فرد درمانی و یا گروه درمانی برای ترک سیگار و قبول کردن بیماری، توسط روانشناس بالینی در محل انجمن انجام می گیرد. 

دکتر فاضلی با اشاره به اینکه از آنجایی که بیماری بورگر در خاورمیانه و جنوب شرق آسیا شیوع بالایی دارد و در سایر مناطق جغرافیایی مانند اروپا و آمریکا شمالی به عنوان بیماری نادر شناخته می شود، مطالعات کمی برروی این بیماری صورت گرفته است، گفت: تحقیقات بر روی عامل اصلی ایجاد کننده بیماری بورگر و مکانیسم القا بیماری از اولویت های پژوهشی این انجمن  است، چراکه درمان موثر در صورت شناخت عامل اصلی القا کننده این بیماری میسر خواهد بود.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳