استفاده از داروهای خاص و یا نوع تغذیه از علل ابتلا به کهیرحاد است
- بازدید: 188
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماران کهیر مزمن ضایعاتی را به صورت عود کننده و فروکش کننده بر روی پوست خود تجربه می کنند که علت شناخته شده ای برای این اتفاق وجود ندارد.
دکتر مریم خوش خوی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در بیماری کهیر مزمن ضایعات به صورت عود کننده و فروکش کننده کمتر از 24 ساعت بر روی پوست نمایان می شود که تعداد زیادی از روزهای هفته بیمار را درگیر می کند، خاطر نشان کرد: کهیر حاد علت دارویی و تغذیه و بیماریهای ویروسی دارد اما برای کهیر مزمن علت مشخصی وجود ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کهیر مزمن بیش از 6 هفته و به دو صورت القایی و خود به خودی بروز می کند؛ در مدل القائی سرما، گرما و فشار ، گاهی تماس با آب و یا ورزش، علتِ بروز می شود اما درکهیر خود به خودی بدون علت بدن علیه خودش فعالیت می کند و خود آلرژی بروز می کند.
دکتر خوش خوی با اشاره به اینکه یک درصد مردم جهان مبتلا به کهیر هستند که البته آمار مراجعات در کشور ما نشان می دهد بیماران بیشتری درگیر عوارض کهیر هستند، گفت: اگزما با کهیر متفاوت است،در اگزما ضایعات به شکل پلاک است اما در کهیر گاهی اوقات تمام علائم بیماری کاملا محو می شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اختلالات تیروئید در بروز کهیر نیز مؤثر است، اظهار کرد: کهیر بیماری واگیر دار نیست بلکه خود محدود شونده است و در اکثر اوقات بدون هیچ گونه درمانی بهبود پیدا می کند.
دکتر خوش خوی با بیان اینکه در برخی از بیماران، علاوه بر ضایعات پوستی، سر و صورت نیز ورم می کند و به همین دلیل مشکلاتی برای حضور اجتماعی بیمار رخ می دهد، گفت: برای درمان کهیر عموما از آنتی هیستامین نسل دو استفاده می شود و برای کهیر مزمن می توان از آنتی هیستامین نسل دو با دز بالاتر استفاده کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی از میوه ها مانند خربزه و انگور خاصیت ایجاد حساسیت دارند اما برای بیماران کهیر مزمن راهکار تغذیه ای وجود ندارد زیرا علت مشخصی برای بروز آن نیست.