افزایش مراجعین مبتلا به آنفلوانزا به اورژانس بیمارستان اکبر

308.jpg - 12.19 kBرییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در نیمه نخست مهر ماه، میزان مراجعه کودکان مبتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی به اورژانس این مرکز افزایش یافته است که لازم است والدین نسبت به رعایت پیشگیرانه توجه بیشتری داشته باشند.

دکتر سید علی جعفری با بیان اینکه احتمال ابتلا به بیماری های سرماخوردگی و آنفلوانزا با شروع فصل پاییز افزایش می یابد خاطر نشان کرد:

علائم سرماخوردگی به طور معمول در حدود ۷ تا ۱۰ روز برطرف می‌شود و به سرعت آنفلوآنزا بروز نمی‌کند؛ اما علائم آنفلوآنزا نظیر عطسه، سرفه، خستگی، گرفتگی و آبریزش بینی ممکن است دو هفته طول بکشد. همچنین آنفلوآنزا به صورت مستقیم و غیرمستقیم گسترش پیدا می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری به طور مستقیم به وسیله قطرات هوایی ایجاد شده توسط عطسه و سرفه و به صورت غیرمستقیم نیز از طریق لمس قطراتی که روی سطوح آلوده قرار گرفته‌اند، منتقل می‌شود تصریح کرد: افراد با ضعف سیستم ایمنی و مبتلا به بیماریهای مزمن مانند آسم، دیابت و یا بیماری مزمن احتقان تنفسی، اختلال کبدی، کودکان زیر ۵ سال و به ویژه زیر ۲ سال و افراد دارای اضافه وزن بیشتر، در معرض خطرات عفونت ناشی از آنفلوآنزا قرار دارند.

دکتر جعفری افزود: عوارض آنفلوآنزا در نوزادان و کودکان شامل: مشکل تنفس یا تنفس سریع، دریافت نکردن مایعات کافی، ناتوانی در غذا خوردن، بیدار نشدن، بی‌قراری، پوست کبود، تب همراه با بثورات و کاهش دفع ادرار است و در صورت مشاهده علائم، باید به پزشک مراجعه کرد. رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر در خصوص مدت زمان مسری بودن این بیماری گفت: ظهور علائم آنفلوآنزا ممکن است یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس طول بکشد. در صورت ابتلا به عفونت آنفلوآنزا، یک روز قبل از بروز علائم و پنج تا هفت روز پس از بیمار شدن، احتمال سرایت وجود دارد. مدت زمان سرایت در کودکان کم سن یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است طولانی‌تر باشد.

دکتر جعفری با بیان اینکه پیشگیری و رعایت توصیه های بهداشتی از بروز عفونت آن جلوگیری می کند گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا، شستشوی دستها، رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک، هوشیاری و آگاهی والدین در صورت داشتن علائم بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا و عدم فرستادن کودک به مدرسه برای جلوگیری از انتقال بیماری، نظارت مسئولین مدارس به جهت رعایت موارد بهداشتی در محیط کلاس های درسی و محوطه، نوشیدن مایعات کافی و مراجعه به پزشک در صورت بروز علائم از راهکارهای پیشگیری از شیوع این بیماری به شمار می رود.

 

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳