دو عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعنوان سرآمدان علمی کشور شناخته شدند
- بازدید: 883
دو عضو هیأتعلمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهعنوان سرآمدان علمی کشور برگزیده شدند و از سوی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و وزیر علوم مورد تقدیر قرار گرفتند.
به گزارش وب دا، در هشتمین آیین تجلیل از سرآمدان علمی کشور، دکتر سینا مظفری جوین عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی و دکتر سامان سلیمان پور استادیار گروه باکتری شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان سرآمدان علمی کشور معرفی شدند.
دکتر سامان سلیمان پور استادیار گروه باکتری شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و منتخب بنیاد ملی نخبگان ایران بعنوان یکی از دانشمندان سرآمد علمی 1402 در کشور، تحقیقات ارزشمندی در حوزه میکروبیوتای انسانی، جداسازی و ارزیابی سویه های پروبیوتیکی بر درمان و پیشگیری از سرطان کولورکتال و همپنین کلونینگ و بیان واکسن های نوترکیب انجام داده است که نتایج آن در مجلات معتبر علمی این رشته به چاپ رسیده و از پر استنادترین مقالات سه سال گذشته در این حوزه بوده است.
یکی از شاخص ترین مقالات پر استناد ایشان در ارتباط با نقش میکروبیوم روده در اختلالات عصبی انسان بوده است که در سال 2021 در ژورنال Clinical Microbiology Reviews با ضریب تاثیر (IF) 50 به چاپ رسیده است. همچنین ایشان بعنوان مسئول فنی آزمایشگاه رفرانس مولکولی معاونت بهداشتی استان فعالیت های بسیار ارزشمندی را در زمینه تشخیص بیماری های عفونی همچون سل، HIV و COVID19 داشته است و مقالات ارزشمندی نیز در این حوزه دارد و در مقاله ی دیگر به دعوت ژورنال معتبرExpert Review of Vaccines در حوزه واکسن های انسانی با ضریب تأثیر 7 نگاشته و به بررسی ابعاد واکسن های ساخته شده علیه COVID-19 پرداخته است که یکی از پر استنادترین مقالات ایشان است.
دکتر سینا مظفری جوین عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس پلانک آلمان در شاخه زیست پزشکی به دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال 1399، و برگزیده برتر جایزه کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) به عنوان دانشمند جوان برتر جهان اسلام در شاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ و به دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA علیه کووید-۱۹ (آیریبووکس®) شده است.
وی همچنین پیش از این موفق به دریافت گرنت های پیشرفته بین المللی و ملی در زمینه شناسایی کمپلکس های پردازش mRNA و ژن درمانی هدفمند بر پایه ویروس نوترکیب شده است و مؤلف مقالات اصیل پژوهشی در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماریهای ژنتیکی در مجلات علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا از جمله Science (IF=63) ،(IF=17) Molecular Cell ، Nature Communications (IF=16)، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids research (IF=19) است.
در هشتمین آیین تجلیل از سرآمدان علمی کشور در سال 1402 که با حضور معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و وزیر علوم برگزار شد، 110 دانشمند کشور بهعنوان سرآمدان علم و فناوری ایران اسلامی معرفی شدند.
دکتر فاطمه محرری سرپرست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تبریک به دو عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ملاک انتخاب سر آمدان علمی کشور به سرانجام رساندن برنامه های تحقیقاتی و تولیدات علمی طی چندین سال در حیطه های مختلف علمی و آموزشی است و بیشترین میزان ارجاع به مقالات علمی در نشریات معتبر، کیفیت مقالات و پژوهشها در سه سال گذشته، از جمله شرایط دریافت امتیاز برای انتخاب سرآمدان علمی کشور بوده است.