پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تهیه و معرفی لیپوپلیمروزوم‌ها برای درمان سرطان کولون شدند

122.jpg - 23.59 kBپژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در یک پیشرفت نوآورانه در عرصه پزشکی،  موفق به تهیه و معرفی لیپوپلیمروزوم‌ها برای درمان سرطان کولون شدند.

دانشیار گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: لیپوپلیمروزوم‌ها، وزیکولهاي هیبریدي متشکل از فسفولیپید و پلیمر است که به منظور بهره بردن از ویژگیهاي منحصربفرد پلیمرزوم ها و لیپوزوم ها در یک سیستم توسعه یافته اند.

دکتر مونا علی بلندی خاطرنشان کرد: مزاياي كاربرد نانوذرات در تهيه سيستم هاي دارورساني شامل افزايش نفوذ دارو در سلولهاي هدف، افزايش حلاليت هاي داروها، كاهش غلظت خوني و بافتي دارو و امكان هدفمند نمودن اين ذرات براي رسيدن به بافت و سلولهاي بيمار مي باشد.

وی بیان داشت: در این پروژه که در قالب پایان نامه تخصصی توسط "دکتر مهسا ظهیری" انجام شده است، ما تلاش نمودیم تا سیستم‌های نانولیپوپلیمروزومی زیست تخریب پذیر هدفمند را تولید کنیم، این سیستم بدلیل حضور لیگاند بر روی سطح، توانایی هدفگیری سلولهای سرطانی را داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص نتایج به دست آمده بر روی مدل سرطان کولون  موش گفت: با توجه به نتایج بدست آمده بر روی مدل سرطان کولون موشی فرمولاسیون هدفمند تهیه شده به مراتب سمیت کمتری از داروی کامپتوتسین (به فرم آزاد) را نشان داد و همچنین به دلیل تجمع و ماندگاری بیشتر فرمولاسیون هدفمند در بافت تومور، بهبود موش‌های سرطانی و کنترل سرطان در موش‌های دارای تومور سرطان کولون مشهود و بسیار موفقیت آمیز بود.

دکتر علی بلندی خاطر نشان کرد: بر اساس این گزارش، نتایج پایان نامه خانم دکتر مهسا ظهیری که یکی از دانش آموختگان موفق دکترای تخصصی نانوفناوری دارویی دانشکده داروسازی بوده اند، منجر به چاپ دومقاله ارزشمند در International Journal of Pharmaceutics با ضریب تأثیر 5.8 و Expert Opinion on Drug Delivery با ضریب تأثیر 8.1 شد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳