توصیه های طب ایرانی و مکمل در مراقبت و رفع پدیکولوزیس
- بازدید: 551
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شروع فصل پاييز و بازشدن مدارس، شيوع پدیکولوزیس (شپش) در میان دانش آموزان افزایش می یابد اظهار کرد: برای درمان این مشکل، همزمان با رعايت بهداشت فردي (مانند کوتاه کردن موها) و شستشوي لباس ها و ملحفه ها با آب داغ، يک پارچه سفيد روي پشت و شانه هاي فرد پهن کنيد و با شانه مخصوص که دندانه هاي فلزي دارد، موها را مرتب شانه کنيد تا اجزاي بدن شپش از روي تار موها جدا شود و هر بار دندانه هاي شانه را تميز کنيد.
دکتر عالیه کیانی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: ترکیب سرکه و روغنهای گیاهی مانند زيتون، نارگيل يا وازلين يا سس مايونز، درکشته شدن و لیز خوردن شپشها و رشکها از روی مو مؤثر است.
وی تصریح کرد: استفاده از شامپو پرمترين یک درصد ، لوسيون دايليس (دايمتيکون 4 درصد)، ضد عفوني کردن کلاسها و اتاقها، معاينه مکرر همه دانش آموزان و اعضاي خانواده، قرار دادن کلاه و کاپشن هر دانش آموز داخل کاور جداگانه ( لباسهاي همه دانش آموزان روي يک چوب رختي تلنبار نشوند) و قرار دادن لباسها داخل پلاستيک جداگانه در کمدهاي استخر و ورزشگاه از جمله راهکارهای مقابله با پدیکولوزیس محسوب می شود.
وی افزود: فاصله نزديک سر و صورت دانش آموزان مهدکودک ها و ابتدايي، جالباسي مملو از کاپشن هاي دانش آموزان خوابگاه، آرایشگاه، آتليه عکاسي، پوشيدن انواع کلاه و روسري و لباسهاي محلي و مدل (لباس مشترک حتي براي لحظه اي کوتاه)از عوامل مؤثر در افزایش شپش و وجود رشک در فاصله کمتر از 4 سانتي متري از پوست سر و جدانشدنِ آسانِ آن از موها، نشانه زنده بودن تخم شپش است.
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد علت عود شپش از ديدگاه طب ایرانی را، داشتن سوءمزاج تر و تجمع اخلاط بد (امتلا بدن از رطوبتهاي غليظ) عنوان کرد و گفت: پاکسازي بدن از رطوبتهاي غليظ با استحمام کردن و پرهيز از خوردن غذاهاي غليظ مانند هليم، شله، پيتزا و فست فود، سس کارخانه اي،گوشت گاو و گوساله، گوشت شکار، غذاهاى کنسرو شده، کلّهپاچه و بهویژه پاچه، ماهی شور، دل و جگر و قلوه، سالادالویه می تواند در پیشگیری از این مشکل مؤثر باشد.
دکتر کیانی یکی دیگر از راهکارهای درمان این بیماری را، پرهيز از زياده روي در مصرف انجير دانست و گفت: شستشوي پوست سر و بدن با گياهان قابض مانند چغندر و پونه و مورد (آس)، پوست انار، سماق و سرکه و اسپند، سدر، حنا و شنبلیله که با کمی روغن زیتون ترکیب شده است، از راهکارهای درمان این بیماری است.