خواص انار از دیدگاه طب ایرانی و مکمل
- بازدید: 938
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با رسیدن فصل سرما، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا افزایش می یابد اظهار کرد: یکی از بهترین میوه های فصل پاییز انار است. انار از منظر طب ایرانی دارای طبع سرد و تراست. هر چه شیرین تر مزاجش گرمتر و هر چه ترش تر مزاجش خشک تر و سردتر میشود.
دکتر الهه دلشاد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه انار از جمله میوه هایی است که در احادیث نیز بارها به خواص آن اشاره شده است خاطر نشان کرد: پوست و دانه و پیه آن دارای خاصیت قبض میباشد و میتواند مقوی معده باشد.
وی تأکید کرد: علاوه بر خوردن انار کامل که به تصفیه خون و پاکسازی بدن کمک میکند استفاده از رب انار ملس بویژه بعد از وعده های غذایی میتواند با تقویت فم معده ، به کاهش رفلاکس و احساس سوزش ناحیه مری و دهانه معده کمک کند.
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انار یکی از میوه های بسیار مفید در درمان بیماریهای دیابتی است تصریح کرد: انار با طبیعت سرد و تر و یا رب آن ،در تقویت معده، کاهش ریفلاکس، بهبود هضم و درمان کبد چرب، کنترل خونریزی های گوارشی (کرون و کولیت اولسروز)مؤثر است.
دکتر دلشاد با بیان اینکه قسمت های مختلف انار دارای خواص متعدد و متفاوتی است اظهار کرد: از جمله موارد استفاده انار در بهبود سرفه های خشک ماندگار می باشد. یکی از علایم اذیت کننده سرماخوردگی این روزها ، سرفه های طولانی است که اغلب بیماران به ناچار توصیه ها و درمانهای مختلفی را امتحان می کنند و گاهی آن طور که باید جواب نمی گیرند.
وی گفت: یکی از مجرب ترین درمان ها برای گرفتگی صدا و خشکی گلو و سرفه های طولانی دستور انار پخته شده با روغن بادام شیرین است که به تجربه در این چند سال طبابت ، اغلب بیماران از آن نتیجه رضایت بخشی گرفته اند.
دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادمه داد: من به بیمارانم این گونه توصیه می کنم. یک انار کاملا شیرین سالم را با نوک انگشتان آرام فشرده تا آب انار داخلش جمع شود و بعد با یک سرنگ ۲ سی سی روغن بادام شیرین(از جای مطمئن خریده شود که با بادام تلخ قاطی نباشد) را داخل انار تزریق کرده و سپس دور انار فویل آلومینیومی پیچیده و آن را روی شوفاژ یا گوشه بخاری قرار دهید به مدت یک ساعت و در این زمان مکرر انار را برداشته و تکان دهید تا آب انار شیرین و روغن بادام شیرین کاملا باهم ممزوج و پخته شود. سپس بویژه قبل از خواب گوشه انار را سوراخ کرده و آهسته آهسته آب آن را بمکید. این آب انار بسیار ملین مجاری تنفسی و بهبود دهنده سرفه ها و درمان مجرب گرفتگی صدا می باشد. بهتر است با روغن بادام شیرین ناحیه گلو و قفسه سینه را هم چرب کنید.