دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشگاه های پیشرو کشور در حوزه تخصصی درمان اختلالات خواب
- بازدید: 260
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خواب از بخشهای مهم سلامت است که اهمیت آن در بهداشت جسم و روان سالها است مورد توجه دانشمندان و محققین قرار گرفته است. مطالعات اخیر جنبه های جدیدی از فواید «خواب خوب» مانند بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به سرطان و ارتقا سلامت روانی را به ما معرفی کرده است.
دکتر مهناز امینی در گفتوگو با وب دا در خصوص بیماری های خواب اظهار کرد:خواب هم ممکن است با بیماریهای مختلفی مبتلا شود. اغلب این بیماریها برای مردم ناشناخته بوده و فرد قبل از مراجعه به پزشک مدتها با ان دست و پنجه نرم میکند. بسیاری از مردم درباره خواب خود با پزشک صحبت نکرده و اغلب پزشکان نیز درباره وضعیت خواب بیمار خود سوال نمیکنند. برخی اوقات مشکل خواب بر فرد پوشیده بوده و دیگران وی را از این وضعیت اگاه میکنند. همچنین خیلی از مردم نمی دانند در صورت وجود مشکل خواب باید به چه پزشکی مراجعه کنند.
وی با اشاره رشته فوق تخصص پزشکی خواب افزود: علم «پزشکی خواب» از رشته های جدید پزشکی در دنیا است که خوشبختانه کشور ایران و شهر مشهد از مراکز پیشرو در ارائه خدمات تخصصی در این حوزه به مراجعین هستند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد با داشتن پزشکان «فلوشیپ پزشکی خواب» در سالهای گذشته ضمن اطلاع رسانی درباره اهمیت خواب تمام تلاش خود را در بهبود این بیماران صرف کرده است.
دکتر امینی تصریح نمود: این متخصصین در بخشهای بستری و سرپایی به ارائه خدمت به مراجعین پرداخته و با ویزیت بیماران در درمانگاههای سرپایی دانشگاه واقع در بیمارستانهای ابن سینا و امام رضا (ع) راهنمای بیماران هستند.
مدیر برنامه آموزشی فلوشیپ پزشکی خواب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماریهای خواب اغلب به صورت سرپایی قابل درمان هستند و فقط در تعداد کمی از این مراجعین نیاز به تست تشخیصی حین خواب احساس میشود، ادامه داد: آزمون پلی سومنوگرافی یا «تست خواب» به بررسی و پایش علایم حیاتی بدن در حین خواب گفته می شود و این تست که شامل مانیتورینگ نوارمغز، تنفس، قلب و ... است، کاملا غیرتهاجمی و بدون درد بوده و در مدت یک خواب شب تا صبح قابل انجام است .
رئیس کلینیک خواب بیمارستان امام رضا(ع) اضافه کرد: پزشکان و پرستاران در سالهای اخیر علاوه بر راهنمایی و مداوای بیماران، اقدامات گسترده ای را با هدف افزایش آگاهی مردم و پزشکان در زمینه «خواب و بیماریهای آن» انجام داده اند.
وی با اشاره به تاسیس سازمان مردم نهاد «خواب خوب» به منظور حمایت از بیماران دارای اختلال خواب و نیازمند حمایت مالی در خصوص دیگر اقدامات این گروه تصریح کرد: از دیگر اقدامات می توان به برگزاری سمینارها، کنگره علم خواب، تالیف کتاب، تحقیقات بین رشته ای و تعاملات پژوهشی با مراکز دانشگاهی داخل و خارج کشور، هدف گذاری کاهش تصادفات و حوادث شغلی ناشی از خواب الودگی و ... اشاره نمود و افزایش آموزش های اجتماعی با هدف افزایش دانش مردم درباره «خواب خوب» و بیماریهای وابسته به خواب نیز از اقدامات در دست اجرا توسط این اعضا است.
وی افزود: برگزاری برنامه های مناسبتی نیز در دستور کار این گروه بوده و مهمترین این رویدادها یعنی «روز جهانی خواب» مطابق با جمعه سوم مارس هر سال (اواخر اسفند ماه) در سالهای اخیر برگزار شده است و گروه در نظر دارد با هدف ارتقا سلامت خواب مردم یک برنامه فراگیر به مناسبت روز جهانی خواب امسال در تاریخ ۲۲ اسفند ۹۹ برگزار نماید.
مدیر برنامه آموزشی فلوشیپ پزشکی خواب دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: کلینیکهای خواب دو بیمارستان ابن سینا و امام رضا (ع) «تست خواب» را برای مراجعین انجام می دهند و شهروندان عزیز میتوانند با سوال از پزشک خود و یا تماس تلفنی با این کلینیکها، درباره نیاز به انجام «تست خواب» مشورت بگیرند.