برگزاری آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 596
آزمون صلاحیت حرفهای پرستاران با حضور 750 داوطلب در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه بازدید از مراحل برگزاری این آزمون که با حضور معاون درمان انجام شد در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: پروانه صلاحیت حرفهای پرستاری گواهینامهای است که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به هر پرستار پس از اطمینان لازم علمی، انضباطی، اخلاقی و جسمی و روانی مبتنی بر استانداردهای حرفهای سازمان بهداشت جهانی تعلق میگیرد.
امیر رضا صالح مقدم با بیان اینکه هدف از صدور این پروانه حفظ حقوق مردم در ارائه مراقبهای پرستاری باکیفیت و مجوز اجازه ارائه خدمات پرستاری در منازل و مراکز بهداشتی، درمانی، توانبخشی و مشاورهای بوده است، خاطرنشان کرد: برای احراز شرایط علمی موردنیاز داشتن مدرک دانش آموختگی از دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داخل و خارج کشور و قبولی در امتحان جامع پرستاری الزامی است.
وی تصریح کرد: همچنین نداشتن ممنوعیت اشتغال به حرفه پرستاری از سوی هیئتهای انتظامی و سازمان نظام پرستاری، نداشتن محرومیت اجتماعی از سوی دستگاه قضایی، عدم اعتیاد به موادمخدر و روانگردان، عدم ممنوعیت اشتغال به حرفه پرستاری از سوی کمیسیون انتظامی و اخلاقی صدور پروانه و عدم معلولیت و ناتوانی جسمی و روانی از شروط اخلاقی و انضباطی لحاظ شده به شمار می رود.
وی تأکید کرد: پرستاران مشمول قانون طرح خدمت پزشکان و پیراپزشکان، سربازان و پیامآوران بهداشت جهت ارائه خدمات پرستاری در مراکز معین شده از مراجع ذیصلاح نیازی به دریافت گواهی صلاحیت حرفهای ندارند؛ همچنین پرستاران عضو هیئت علمی هم میتوانند از 3 طریق ارتقای سالانه یا کسب امتیاز بازآموزی و یا شرکت در آزمون صلاحیت حرفهای پرستاری پروانه خود را دریافت کنند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آزمون صلاحیت حرفهای پرستاران از سال 94 برگزار میشود و تاکنون این آزمون در 6 فاز برای پرستاران سراسر کشور اجرایی شده است، بیان کرد: گواهی صلاحیت حرفهای پرستاران از زمان صدور به مدت 5 سال قابل اعتبار است و دارندگان این مدرک پس از اتمام این زمان باید به جهت شرایطهای علمی و اخلاقی و انضباطی معینشده نسبت به تمدید گواهینامه خود اقدام کنند.
صالحمقدم گفت: نیروهای طرحی میتوانند در آزمون صلاحیت حرفهای پرستاری شرکت کنند، اما اعتبار مدرک برای آنان 2 سال بوده و همانند پرستاران 5 سال نیست، ضمن اینکه برای ورود به طرح نیروی انسانی نیازی به داشتن نمره قبولی در آزمون صلاحیت حرفهای نیست.
وی افزود: به دلیل اینکه داشتن این مدرک هنوز اجباری نشده، بسیاری از پرستاران در این آزمون شرکت نمیکنند و توصیه ما به پرستاران این است که قبل از الزامی شدن آن در این آزمون شرکت کرده و مدرک آن را دریافت نمایند، تا در آن زمان با حجم بالای پرستاران فاقد پروانه صلاحیت حرفهای پرستاری مواجه نباشیم.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در حال حاضر طبق قانون امکان شرکت بهیاران و نیروهای گروههای هوشبری، اتاق عمل و فوریتهای پزشکی در آزمون صلاحیت حرفهای پرستاری امکانپذیر نیست، تأکید کرد: طبق اعلامیه سازمان سنجش فقط دانش آموختگان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری میتوانند در این آزمون شرکت کنند، هرچند که وزارت وزارت بهداشت در تلاش است تا این پروانه برای سایر گروههای وابسته پرستاری صادر شود.
وی بیان کرد: از آنجایی که این آزمون هر 6 ماه یک بار برگزار میشود جای نگرانی برای کسانی که نمره قبولی نگرفتهاند وجود ندارد و این افراد میتوانند با مطالعات بیشتر و اطلاعات کاملتر در نوبت بعد این آزمون شرکت کنند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون تعداد 6563 پرستار در سامانه آموزش مداوم پرستاری دانشگاه علوم پرشکی مشهد ثبتنام کردهاند، گفت: از مجموع ثبتنامشدگان تعداد 1847 نفر از آنان نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام نمودند و از این میزان نیز برای 1473 نفر پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران صادر شده است.