ورود 5 پروژه پژوهشی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حوزه بالین

0011.jpg - 8.51 kBرییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر 7 پروژه تحقیقاتی در مرحله کارآزمایی دارویی قرار دارد که از این تعداد 5 مورد وارد حوزه بالین شده است.

به گزارش وب دا، مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از 30 مرکز تحقیقاتی این دانشگاه بوده که از سال 79 فعالیت خود را آغاز کرده است، این مرکز در ابتدای کار با 5 عضو تأسیس شد و در سال 83  شامل ردیف بودجه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت وقت شد و مجوز پست‌های استخدامی را هم دریافت کرد.

مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در 20 سال اخیر همواره جزو مراکز تحقیقاتی برتر کشور بوده و در سال 84 در جشنواره رازی به عنوان مرکز تحقیقات برتر شناخته شده و در سال 1398 هم در بین مراکز تحقیقات دارای ردیف بودجه مستقل و علی رغم وجود مشکلات زیاد اعتبارات، در جایگاه دوم قرار گرفته است؛ این رتبه با بودجه 600 میلیون تومانی به دست آمده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه ساله در پژوهش‌ها روی موضوعات خاص تأکید دارد و در حوزه علوم دارویی هم خواستار تمرکز بیشتر در بخش‌های فناوری نانودارو، سم‌شناسی، آنالیز نمونه‌ها، جنین‌شناسی و گیاهان دارویی شده و در این مدت چند داروی جدید تولید شده بود که یکی از آنها قرص کروسینا بود، دارویی که با گیاه زعفران تولید می‌شود.

یکی از دوره‌های پرکار مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوره زمانی کنونی بوده که درگیر مسائل درمانی و تشخیصی ویروس کرونا هستیم و تلاش‌های محققان، متخصصان و پژهشگران این مرکز در راستای تولید واکسن و نیز دستیابی به روشهای تشخیصی جدید دارویی در حوزه‌های پیشگیری و درمان بوده است.

در جهت آشنایی بیشتر و بهتر با فعالیت‌های مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت‌وگویی را با دکتر محمد رمضانی، رئیس این مرکز صورت داده‌ایم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید؛

دکتر رمضانی گفت: یکی از ضعف‌های موجود در حوزه تحقیقات و پژوهش عدم تأمین بودجه موردنیاز بوده و اکنون که در سال 99 هستیم بودجه تخصیصی مرکز تحقیقات تقریبا همان بودجه سال 83 است که 16 سال از زمان تصویب آن می‌گذرد و در این مدت علی رغم افزایش هزینه های جاری و دستگاهی و مواد آزمایشگاهی، تغییری در اعتبارات مرکز تحقیقات علوم دارویی شاهد نبوده‌ایم که حتی کاهش هم یافته است.

وی افزود: رقم اعتبار اختصاصی کل پژوهشکده حدود 5 میلیارد تومان است که از این میزان بیش از 4 میلیارد تومان صرف حقوق کارمندان و هزینه‌های جاری آّب، برق، گاز، تلفن و غیره می شود و امسال اعتبار تخصیصی مرکز نزدیک به صفر است؛ البته در طول چند سال قبل هم میزان اعتبارات همین مقدار بوده ولی با توجه به افزایش هزینه های جاری و پرسنلی هرساله شاهد کاهش اعتبارات تخصیصی به مرکز بوده ایم که در سال جاری تقریبا صفر شده است.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این مرکز تحقیقاتی درحال حاضر دارای 17 عضو هیأت علمی بوده که بطور جدی درحال انجام طرح های تحقیقاتی خود می باشند، خاطرنشان کرد: درخواست ما از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این است که تا حد توان پیگیر تخصیص بودجه موردنیاز مراکز و اعضاء هیأت علمی فعال در پژوهش باشد و اعتبارات موجود را هم با توجه به تنگناهای شدید مالی دانشگاه، حداقل در سال جاری اعضاء هیأت علمی و مراکز تحقیقاتی فعال مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا در روند پژوهش دانشگاه خلل جدی وارد نشود.

دکتر رمضانی تصریح کرد: نتایج پژوهشها که اکثرا در قالب پایان نامه های تخصصی دانشجویی انجام می شوند اولا منجر به تربیت نیروی متخصص مورد نیاز کشور می شود، همچنین با چاپ نتایج پژوهشها بخصوص در زمینه هایی که در مرزهای دانشی هستند باعث پیشرفت علم شده و بخشی نیز که به صورت بالقوه امکان استفاده در تولید محصولات داروئی و پزشکی است ثبت اختراع می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای درمان و پیشگیری به تمامی داروهای گیاهی و شیمیایی و بیولوژیکی نیاز داریم و هرکدام از آنها با تجویز پزشک میتوانند در درمان بیماری بسیار موثر واقع شوند، تأکید کرد: آنچیزی که مهم بوده این است که باید وابستگی صنعت داروسازی به تامین دارو و یا مواد اولیه را کاهش داد، زیرا امکان تولید تمامی داروها را در کشور داریم و نیازی نیست که ارز کشور را برای این منظور مصرف کنیم.

عضوهیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این دانشگاه با 14 عضو در جایگاه دوم دانشمندان یک درصدی جهان در میان دانشگاه‌علوم پزشکی کشور قرار دارد و آخرین مورد آن هم اضافه شدن خانم دکتر بی بی مرجان رضوی بود بیان کرد: در حوزه تحقیقات علوم پایه در وزارت بهداشت تا کنون نام سه خانم در لیست یک درصدی‌ها قرار گرفته که دو نفر  از آنها از مشهد بوده و دیگری از تهران است؛ در این حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران با 35 نفر در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن دانشگاه علوم پزشکی مشهد با 14 مورد درجایگاه دوم و سپس دانشگاه شهید بهشتی با 8 نفر در جایگاه سوم قرار دارد.

دکتر رمضانی گفت: از مجموع 14دانشمند یک درصدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 5 نفر از آنان عضو فعال مرکز تحقیقات علوم دارویی هستند.

وی با ذکر این نکته که در 7 ماه اخیر که با بحران کرونا مواجه بودیم مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات قابل توجهی صورت داده است، افزود: در حوزه درمان کووید 19 تاکنون 7 مورد کارآزمایی دارویی شامل کلسیم سولفات، هیدرو کربنات، بربرین، ماینوسایکلین، کروستین و اسپری سدیم کروسینات در دست انجام است که از این تعداد 5 مورد وارد تحقیقات بالینی شده و 2 مورد دیگر هنوز در دست بررسی است.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اثرپذیری‌ انواع داروها به خصوص داروهای ضدویروس که برای انواع بیماران مبتلا به ویروس‌ها از جمله کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد متفاوت بوده و علت آن هم عدم شناخت کامل مکانیسمهایی است که ویروس کووید 19 عمل می‌کند و درحال حاضر نمی‌توان واکسن و دارویی را به عنوان پیشگیری و درمان قطعی معرفی کرد.

دکتر رمضانی اضافه کرد: کووید 19 به‌جهت ناشناخته بودنش درارگانهای مختلف بدن به فرد مبتلا آسیب می‌زند و طبق توصیه مکرر پزشکان، بهترین کار در این بازه زمانی انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت دستورالعمل‌ها است.

وی ضمن تأکید بر خطرات و عوارض مصرف خودسرانه دارو، بیان کرد: یک اشکال بزرگی که در بین برخی از افراد مختلف جامعه دیده می‌شود، بحث خودتجویزی بوده، به خصوص در این ایام بحران کرونا و اینکه مراجعه به مطبها و بیمارستان با محدودیتهایی توام است، بیماران اقدام به مصرف دارو بدون نظر پزشک می‌نمایند که همین امر بسیار خطرناک بوده و ممکن است فرد هیچ مشکلی نداشته باشد و با مصرف بی‌مورد یک دارو دچار مشکل شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توصیه ما به مردم این است که هرگاه مشکلی احساس کردند به پزشک مراجعه کنند و از مصرف خودسرانه انواع داروها به‌شدت خودداری کنند تا با یک اقدام غلط دچار مشکلات بدتر نشوند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳