توصیه استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بانوان: تعادل میان زندگی حرفه‌ای و شخصی همواره مورد توجه قرار دهید

200.jpg - 34.44 kBاستاد گروه کنترل دارو و غذای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به بانوان شاغل توصیه می‌کنم که به تعادل بین زندگی حرفه‌ای و شخصی خود توجه کنند و برای مدیریت بهتر زندگی خانوادگی، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند.

دکتر بی‌بی صدیقه فضلی‌بزاز در گفتگو با وب دا، ضمن عرض تبریک ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر، اظهار کرد: من در 16 آذر (روز دانشجو) یکی از سال‌های خوب خدا به دنیا آمدم. در رشته پزشکی مشهد جزو نفرات اول کنکور قبول شدم، اما به علت شرایط آن زمان که به نظر من ورود به رشته پزشکی معادل برداشتن چادر بود، دانشکده علوم و رشته شیمی را انتخاب کردم.

وی تصریح کرد: در مقطع لیسانس شاگرد اول شدم و به من از طرف وزارت بورس داده شد، اما چند سال استفاده نکردم. بعدها به اصرار همسرم بورسم را به جریان انداختیم و با خانواده در حالی که یک فرزند کوچک داشتم عازم انگلستان شدم. رشته تحصیلی‌ام میکروبشناسی داروئی است که دراین رشته فوق لیسانس و PhD گرفتم. در فوق لیسانس در کشور انگلستان در بین 30 دانشجو موفق به کسب درجه ممتاز و نفر دوم در کلاس شوم که این را افتخار بزرگی برای خودم میدانم چون در آن زمان ما از زبان انگلیسی واقعا چیزی نیاموخته بودیم و من با پشتکار زیاد و همکاری همسرم توانستم به این درجه برسم. در حال حاضر عضو مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استاد پیشکسوت دانشکده داروسازی و سردبیر و مدیر مسئول مجله انگلیسی زبان "علوم پایه پزشکی ایران" هستم  و در قسمت های مختلف دانشگاه فعالیت می‌کنم. همسرم نیز در رشته شیمی آلی فعالیت داشتند. دو فرزند دارم که هر دو تحصیلات عالیه داشته و خدا را شکر در حرفه خود کاملاً موفق و موثر هستند.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی مشهد ضمن اشاره به برنامه‌ریزی و مدیریت درست در دو محیط کار و خانه، بیان کرد: برای مدیریت درست در خانه و محیط کار، سعی کرده‌ام به تعادل بین نقش‌های مادری و شغلیم توجه کنم. برای این منظور، برنامه‌ریزی دقیقی برای تقسیم وقت بین این نقش‌ها داشته‌ام و همچنین با فرزندانم در ارتباط هستم تا بهترین راهکارها را برای مدیریت زندگی خانوادگی‌مان پیدا کنم. برای مثال از سال 61 که به عنوان عضو هیات علمی وارد دانشکده داروسازی مشهد شدم، ریاست دانشکده هم به عهده من گذاشته شد. در این زمان کارم در خانواده به علت کوچکی فرزندانم زیادتر هم بود، اما سعی میکردم حتما بعد از برگشت از دانشکده، فقط در اختیار خانواده باشم مگر در ضرورت، حتی مثلا در هنگام تحصیل PhD و فوق لیسانسم وقتی موقع امتحان یا کار فوق العاده زیاد بود، چند نوبت غذای ساده تر درست میکردم و سپس در طی چند روز بعد حتما جبران میکردم.

دکتر فضلی‌بزاز در توصیه به بانوان، گفت: به بانوان شاغل توصیه می‌کنم که به تعادل بین زندگی حرفه‌ای و شخصی خود توجه کنند و برای مدیریت بهتر زندگی خانوادگی، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند؛ همچنین تلاش کنند تا در محیط کار خود، به بهبود شرایط کاری و تقویت حوزه‌های مرتبط با آن کمک کنند. اما بیشتر از همه توانایی‌های خود را باور داشته باشند و اهمیت بیشتری برای پشتیبانی از یکدیگر در جامعه و محیط کار قائل شوند.

وی ضمن اشاره به اقدامات مؤثر در محیط کار، افزود: در محیط کار، سعی می‌کنم از اول صبح که به دانشکده وارد میشوم (یا در هر محیط دیگر) از همان بدو ورود که همکاران حفاظت فیزیکی هستند تا بقیه طی مسافت به اتاقم، باسلام و احوالپرسی از خودشان و احیانا خانواده محترمشان، جویای حالشان باشم. از نظر علمی که کار اصلی ما در دانشکده است، سعی دارم با شرکت در پروژه‌های مختلف در تحقیق و توسعه، به تولید علم، فناوری و حتی در پیدایش داروهای جدید و مؤثر کمک کنم. همچنین، تلاش می کنم تا به تقویت حوزه‌های مرتبط با کنترل غذا و دارو و تلاش برای بهبود شرایط کاری در این حوزه‌ها کمک کنم. در محیط کار، توجه به همکاران، تشویق به همکاری و کار تیمی، و توسعه مهارت‌های فردی و تیمی نیز از اولویت‌های من است چون اعتقاد دارم می‌تواند به بهبود و پیشرفت در کار کمک کند.

استاد گروه کنترل دارو و غذای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش موثرش در خدمت رسانی به بیماران، تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل دارو، به بهترین نحو ممکن به خدمت رسانی به جامعه و بیماران کمک کرده است. با تلاش برای تولید فرآورده‌های دارویی و غذایی ایمن، مؤثر و پرکاربرد، توانسته‌ایم به جامعه و بیماران خدمات بهتر و درمان مؤثرتری ارائه دهیم.

دکتر فضلی‌بزاز با اشاره به افتخارات کسب شده‌اش، بیان کرد: در حیطه حرفه‌ای، خوشبختانه توانسته‌ام به دستاوردهای مهمی برسم. از جمله می‌توان به موفقیت اخیر (10 دی 1402) و دریافت جایزه و لوح تقدیر از مقام عالی وزارت دکتر عین اللهی به عنوان "سردبیر پژوهشی" و در سال‌های قبل از وزیر وقت دکتر دستجردی به عنوان "عضو کارگروه شورای سیاستگزاری نقشه جامع سلامت" و همینطور به عنوان "زنان نخبه سراسر کشور و ایثارگر جهان اسلام از ریاست جمهوری" و همینطور به عنوان "استادان و فرهیختگان پژوهشگر" ار وزیر وقت دکتر مرندی لوح تقدیر دریافت کرده‌ام.

وی اضافه کرد: من همچنین از چند استاندار خراسان رضوی "لوح پزوهشگر برتر" و همینطور در دوره‌های مختلف به عنوان "پژوهشگر برتر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد" انتخاب شده‌ام. کتاب‌های مختلفی با همکاران ترجمه و تالیف کرده‌ام که در ایران و در مشهد در هفته پژوهش مورد تقدیر قرار گرفته است.

دکترای تخصصی میکروب شناسی دارویی ادامه داد: در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تولید محصول، همه ما در رشته‌های مختلف علوم پایه سعی می‌کنیم با تلاش و پشتکار در پروژه‌های مختلف شرکت کنیم که بتواند به محصولی برسد. من هم در کنار سایر همکاران با تحقیق به تولید داروهای ایمن و مؤثر کمک کرده‌ام و همچنین در حوزه آموزش و پژوهش نیز فعالیت دارم که در قسمت‌های قبل ذکر کردم.

دکتر فضلی‌بزاز در خصوص تقدیر وزیر بهداشت که در روزهای اخیر صورت پذیرفت، گفت: با تلاش در حوزه پژوهش، توانسته‌ام به دستاوردهای مهمی برسم و به عنوان "سردبیرپژوهشی" توسط وزیر بهداشت در 10 بهمن 1402 مورد تقدیر قرار بگیرم.

وی ضمن اشاره به حضور و مشارکت در کارهای جهادی، افزود: به عنوان یک محقق علوم پایه، سعی می‌کنم در کارهای جهادی و خداپسندانه در حوزه دارو و پیشرفت‌های حاصله، حضور داشته باشم و به بهبود شرایط زندگی مردم کمک کنم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین خطاب به دانشجویان بیان کرد: به دانشجویان توصیه می‌کنم که بر روی ارتقاء مهارت‌ها، ارتباطات، و کسب تجربیات عملی در زمینه تحصیلی خود تمرکز کنند؛ همچنین شرکت در فعالیت‌های داوطلبانه در زمینه خدمت‌ رسانی می‌تواند به رشد فردی و حرفه‌ای آنان کمک کند.

دکتر فضلی‌بزاز گفت: به عنوان سخن پایانی، می‌خواهم بگویم که موفقیت یک مسیر است، نه مقصد. اهمیت در این است که در طول این مسیر، هر روز به کارها بهبود ببخشید و از تجربیات خود و دیگران به خصوص بزرگترها استفاده کنید. بدانید که دنیا آنقدر بزرگ است که برای همه ما جا دارد و هرکس جای خودش قرار میگیرد؛ همچنین هر چه بیشتر به دیگران کمک کنید و تاثیرگذار باشید، در این صورت زندگی‌تان معنادارتر می‌شود. به خودتان اجازه دهید رشد کنید و از سفر زندگی لذت ببرید.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳