باید از ظرفیت اساتید در پیشرفت‌ حوزه‌های آموزش، پژوهش و درمان حداکثر استفاده را داشته باشیم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری گفت: اساتید نقش موثری در پیشرفت‌ حوزه‌های آموزش، پژوهش و درمان دارند و باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.

به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در آئین اختتامیه هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری، اظهار کرد: روز معلم الگو گرفته از انسان والایی بوده که نامش تا ابد ماندگار است شهید مطهری الگوی تمامی اساتید و معلمان کشور است.

وی تصریح کرد: من در زمان شهادت شهید مطهری یک دانش‌آموز بودم و همواره از کتب این شهید عزیز و همچنین شهید بهشتی و دکتر شریعتی استفاده کردم، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم شهیدانی داشتیم که با این عزیزان بودند و نقش‌آفرینی‌های زیادی داشتند و نمونه بارز آن شهید دیالمه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای انتقال تجربیات اساتید شهید به نسل‌های بعد باید مطالب آنها در قالب کتابی منتشر شود و حتی یک نمایشگاه با همین موضوع دایر شود، خاطرنشان کرد: اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد همه از روی دلسوزی تلاش می‌کنند و ما نه تنها قدردان زحمات این عزیزان هستیم، بلکه از پیشنهادات و انتقادات آنها در مسیر رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت استفاده خواهیم کرد.

دکتر شبستری اضافه کرد: در برنامه‌های سال ۱۴۰۳ دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای هر معاونتی یک برنامه ویژه انتخاب شده و معاونت آموزشی هم باید توسعه امر آموزش و ارتقاء کیفیت آموزشی را در برنامه کاری‌اش داشته باشند.

وی با ذکر این نکته که از اساتید می‌خواهیم که در امر آموزش بیش از پیش فعال و کوشا باشند تاکید کرد: همچنین در حوزه پژوهش هم پس از کرمانشاه در رتبه ۸ کشور هستیم، رتبه‌ای که برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد که همواره در رتبه‌های دوم و سوم بوده و برای رتبه نخست تلاش می‌کرده زیبنده نیست و باید با همکاری تمامی اساتید بزرگوار ضمن ارتقاء جایگاه فعلی، در مسیر رسیدن دانشگاه علوم پزشکی مشهد به جایگاه حقیقی‌اش تلاش کرد.

رئیس هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری افزود: اساتید نقش موثری در پیشرفت‌ حوزه‌های آموزش، پژوهش و درمان دارند و باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم؛ همچنین معتقدیم که اگر از هم‌اکنون اقدام مناسب در مسیر ارتقاء حوزه پژوهش صورت پذیرد و از شرکت‌های دانش بنیان هم به‌طور ویژه حمایت شود می‌توانیم نسبت به ارتقاء جایگاه پژوهش در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ امیدوار باشیم.

دکتر شبستری تصریح کرد: همچنین در حوزه درمان هم نیازمند اصلاحاتی در برخی از بخش‌ها از جمله اورژانس هستیم و در بیمارستان‌های مختلف از جمله حضرت قائم(عج) و امام رضا(ع) که روزانه ۹۰۰ بیمار اورژانسی دارد نباید شاهد حضور موارد غیراورژانسی و سطوح پائین‌تر در این بخش باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین در حوزه توسعه هم با همکاری سازمان برنامه و بودجه برنامه‌های ویژه‌ای در شهرک دانش و سلامت داریم و در این خصوص به دنبال ایجاد مجموعه‌های بیمارستانی سرطان، چشم، ژنرال داخلی و غیره با ظرفیت هزار تخت و یک مگالب از محل مولدسازی هستیم تا در کنار بیمارستان‌های اکبر و ولایت شاهد ارتقاء این حوزه باشیم.

دکتر شبستری گفت: همچنین بخش‌های ویژه هم در حال راه‌اندازی بوده و تاکنون در بیمارستان‌های امام رضا(ع)، دکتر شیخ و ابن سینا شکل گرفته و به‌زودی در بیمارستان منتصریه هم شکل می‌گیرد و این برنامه مرحله به مرحله و در تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی اجرا خواهد شد.

تمرکز بر توسعه آموزش در برنامه‌های معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در این مراسم دکتر سیدعلی علمداران، بیان کرد: کسانی که حوزه سلامت کار می‌کنند در ۴ حوزه آموزش، پژوهش، اخلاق و درمان فعال هستند و اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی نمونه بارز این ۴ حوزه هستند.

وی تاکید کرد: در برنامه معاونت آموزشی بر توسعه آموزش تمرکز شده و در این راستا برنامه‌هایی متعددی انجام داده و یا اینکه در حال انجام است و از جمله موارد انجام شده می‌توان به افزایش میزان جذب دانشجویان بین‌الملل اشاره کرد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر نقش پیشکسوتان و صاحب‌نظران در مسیر توسعه آموزش، تصریح کرد: باید از ظرفیت اساتید در مسیر پیشرفت و ارتقاء بیش از پیش حوزه آموزش نهایت بهره را ببریم، به‌خصوص اساتید پیشکسوت و بازنشسته که تجربیات گران‌بهایی در طول دوران خدمت خود کسب کردند و باید از این تجربیات به نحو احسن استفاده کرد.

دکتر علمداران خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزء دانشگاه‌های موفق کشور در حوزه آموزش علوم پزشکی و در بسیاری از رشته‌ها و گروه‌های این حوزه تخصصی بوده و در این دانشگاه از ظرفیت اساتید نخبه، ممتاز، پیشکسوت و یک درصدی زیادی بهره‌مند هستیم.

۶۴ استاد جدید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب شدند

در ادامه مراسم دکتر محسن نعمتی، قائم مقام معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: نزدیک به هزار استاد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تدریس در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاهی هستند و دانشجویان این دانشگاه هم در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و PhD تحصیل می‌کنند.

وی افزود: افزایش جذب هیات علمی در برنامه‌های معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و در طی یک سال اخیر ۱۲ استاد بازنشسته داشتیم و در طی همین مدت ۶۴ استاد جدید جذب شدند و ۱۴ نفر دیگر هم در نوبت هستند تا ظرفیت ۷۸ نفری تخصیص یافته به‌طور کامل جذب شوند.

قائم مقام معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصوبه تسهیل خروج از تمام وقتی اعضای هیات علمی به تصویب رسیده است، بیان کرد: همچنین تغییر ساعت کاری اعضای هیات علمی را هم داشته‌ایم تا که استادان محدودیتی بابت ساعت تدریس و فعالیت در حوزه آموزش نداشته باشند.

دکتر نعمتی اضافه کرد: همچنین تبدیل وضعیت استخدامی اساتید تمام وقت، تغییر مرکز آموزش مداوم به ساختمان جدید معاونت آموزشی، تسهیل در برگزاری بازآموزی تخصصی و فوق تخصصی در گروه‌های آموزشی، تبدیل کلیه فرم‌ها و قراردادهای اساتید و دانشجویان از چاپی به الکترونیک، افتتاح حساب بانکی و کارت اعتباری برای هر یک از اعضای گروه‌های آموزشی جهت هزینه‌های جاری از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر اقدامات صورت گرفته در طی یک سال اخیر می‌توان به افتتاح مجتمع آموزشی ۵ هکتاری شهید خوارزمی، به‌روزرسانی صدور احکام ترفیع، الکترونیکی شدن فرآیندهای ارتقاء اعضای هیات علمی ارتقاء ۱۱۶ عضو هیات علمی، فعال نمودن سرآمدی آموزش برای ارتقاء اعضای هیات علمی شاگرد پرور، شروع آموزشی نمودن مراکز معاونت بهداشتی با راه‌اندازی مراکز خدمات سلامت و پزشکی خانواده، اختصاص کامل مهمانسرای بیمارستان قائم(عج) به دانشجویان، جذب ۵۰ دانشجوی بین‌الملل از عراق، تکریم اعضای هیات علمی بازنشسته و تسهیل در فرآیند ثبت نام دانسجویان اشاره کرد.

مشارکت مستقیم دانشجویان در ۷ رویداد آموزشی جشنواره شهید مطهری

در بخش دیکری از این مراسم دکتر مجید خادم‌رضائیان، دبیر اجرایی هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری، تصریح کرد: جشنواره امسال برای اولین بار به‌صورت متمرکز و تجمیع شده به مدت ۳ روز در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد و در  طی این مدت ۳۴ رویداد آموزشی در قالب سخنرانی، نشست علمی، کارگاه تخصصی و مسابقه برگزار شد.

وی تاکید کرد: امسال مشارکت فعال دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کلان منطقه ۹ و در طراحی و اجرای رویدادهای آموزشی جشنواره هفدهم را داشتیم و در این رابطه مدیریت ۵ رویداد آموزشی این جشنواره با این دانشگاه‌ها بود.

دبیر اجرایی هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری با تاکید بر اینکه امسال برای اولین بار از ظرفیت دانشجویان به‌طور ویژه استفاده شد، گفت: در جشنواره امسال دانشجویان علاوه بر مشارکت در برنامه‌های کمیته اجرایی، مشارکت مستقیم در ۷ رویداد آموزشی جشنواره شهید مطهری داشتند و در این جشنواره تعداد ۴۰ دانشجو همکاری داشتند.

دکتر خادم‌رضائیان خاطرنشان کرد: در این مراسم از ۲۲۰ برگزیده در گروه‌های اساتید و دانشجویان و در ۱۳ بخش اساتید بازنشسته، اساتید سرآمد، اساتید برگزیده در حوزه آموزش، اساتید ارتقاء یافته، فرآیندهای برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فرآیندهای برتر کلان منطقه ۹، دستاوردهای اثرگذار در حوزه معاونت آموزشی، راه‌اندازی رشته و مقطع جدید، دانشجویان فعال در حوزه آموزش، پایان‌‌نامه برتر در حوزه آموزش، غرفه برتر نمایشگاهی، جایزه تداوم فرآیندهای آموزشی، کارگروه منتخب وزارتی در برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره‌وری و ۷ برگزیده ۴ مسابقه جشنواره هفدهم تقدیر به عمل می‌آید.

مشارکت و همکاری ۲۴۵۰ استاد، دانشجو و کارمند در جشنواره شهید مطهری

همچنین دکتر حمیدرضا کیانی‌فر، دبیر علمی هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری هم از در این مراسم، گفت: در این جشنواره ۳۴ رویداد برگزار شد که شامل ۱۷ آموزشی دانشگاهی، ۶ آموزشی کلان منطقه‌ای، ۷ آموزشی دانشجویی و ۴ مسابقه آموزشی بود.

وی افزود: امسال برای اولین بار دانشجویان به عنوان مدرس در جشنواره شهید مطهری همکاری داشتند و در کنار آن باید به همکاری ۱۱۰ عضو هیات علمی، ۹۰ پرسنل و ۴۰ دانشجو اشاره کنیم.

مدیر مرکز مطالعات و توسعه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که هزار استاد، ۱۰۵۰ دانشجو و ۴۰۰ کارمند در این جشنواره همکاری کردند که مجموع آن ۲۴۵۰ نفر بود، تاکید کرد: در ۴۴ درصد رویدادها اساتید و در ۳۳ درصد دیگر هم دانشجویان مشارکت داشتند که اعداد قابل قبولی بوده و میانگین امتیاز کسب شده در تمامی بخش‌ها ۸.۶ بود که عدد قابل قبولی است.

دکتر کیانی‌فر بیان کرد: در این جشنواره از ظرفیت دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، بهداشت، پرستاری و مامایی و طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه‌های علوم پزشکی بجنورد، بیرجند، سبزوار، نیشابور و تربت حیدریه و همچنین دانشکده‌های علوم پزشکی تربت جام و اسفراین به‌خوبی استفاده شد.

وی خاطرنشان کرد: در این مراسم ضمن تقدیر فرآیندهای برگزیده دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد و فرآیندهای منتخب کلان منطقه ۹ آمایشی، حمایت خود را اساتیدی که در تداوم فرآیندها همکاری داشتند اعلام می‌نماییم و در مسیر ارتقاء امر آموزش آماده استفاده از تجربیات ارزنده و گرانبهای تمامی اساتید بزرگوار، به‌ویژه بازنشستگان و پیشکسوتان عزیز هستیم.

تقدیر از ۲۲۰ برگزیده جشنواره شهید مطهری در ۱۳ بخش

در پایان این مراسم از ۲۲۰ برگزیده هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری در ۱۳ بخش این جشنواره برگزار شد.

در این مراسم از ۲۱۵ استاد و ۵ دانشجوی برگزیده در گروه‌های اساتید و دانشجویان در ۱۳ بخش اساتید بازنشسته، اساتید سرآمد، اساتید برگزیده در حوزه آموزش، اساتید ارتقاء یافته، فرآیندهای برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فرآیندهای برتر کلان منطقه ۹، دستاوردهای اثرگذار در حوزه معاونت آموزشی، راه‌اندازی رشته و مقطع جدید، دانشجویان فعال در حوزه آموزش، پایان‌‌نامه برتر در حوزه آموزش، غرفه برتر نمایشگاهی، جایزه تداوم فرآیندهای آموزشی، کارگروه منتخب وزارتی در برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره‌وری و برگزیدگان مسابقات جشنواره هفدهم تقدیر به عمل آمد.

هفدمین جشنواره آموزشی و اولین جشنواره دانشجویی شهید مطهری به مدت ۳ روز و از هجدهم تا بیستم اردیبهشت ماه امسال و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد.

0413.jpg - 122.08 kB

0414.jpg - 210.91 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳