کارشناسان مامایی در تحقق سیاست های جمعیتی نقش مهم و حیاتی ایفا می کنند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه موضوع جوانی و فرزند آوری در حال حاضر، یکی از مهمترین دغدغه ها در سطح کشور محسوب می شود اظهار کرد: در این میان کارشناسان مامایی در تحقق سیاست های جمعیتی نقش مهم و حیاتی ایفا می کنند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد دهقانی فیروزآبادی در مراسم گرامیداشت روز ماما با بیان اینکه در حال حاضر نرخ باروری در سطح کشور به 1.66 درصد رسیده است که زنگ هشدار و نگرانی را ایجاد می کند خاطر نشان کرد: در صورت بسته شدن پنجره جمیعتی، دیگر نرخ باروری قابل اصلاح نیست و کشورمان تا یکی دو دهه آینده به کشوری سالمند تبدیل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین سرمایه هر کشور، نیروی انسانی جوان و کار آن است تصریح کرد: در راستای بهبود شرایط نرخ باروری و فرزند آوری، در سال 1401 سیاست های کلی جمعیتی در حوزه حمایت از خانواده و جمعیت ابلاغ و مسئولیت تمامی ارکان کشور از جمله وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی تعیین شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کاهش نرخ سزارین به ویژه در زایمان های نخست، افزایش نرخ زایمان های طبیعی و جلوگیری از سقط های جنین از مهمترین مسئولیت هایی است که به دانشگاه های علوم پزشکی کشور  محول شده است تصریح کرد: در این راستا ماماها نقش مهم و اساسی را در تحقق اهداف و اجرای مسئولیت های محوله در حوزه های بهداشت و درمان ایفا می کنند.

دکتر دهقانی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ باروری در استان خراسان رضوی 1.95 درصد است و هر چند که از میانگین کشوری بالاتر است اما این روند کاهشی نگران کننده است و باید با همکاری تمامی حوزه ها نسبت به تحقق سیاست های جمعیتی تلاش کنیم.

وی در ادامه با اشاره به کمبود نیروی انسانی در تمامی حوزه ها از جمله حوزه مامایی اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده، نوید جذب نیروی انسانی از طریق آزمون های استخدامی داده شده است و امیدواریم بتوانیم با دریافت سهمیه مناسب؛ بخشی از این کمبودها و مشکلات را جبران کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه تمامی پرسنل باید به حق و حقوق از جمله اضافه کار خود برسند بیان داشت: در ماه های اخیر وزیر بهداشت و رییس دانشگاه پیگیری های زیادی در این خصوص داشته اند و در این راستا نشستی هم با رییس سازمان برنامه و بودجه برگزار شده است که قول های مساعدی دریافت شده است.

دکتر دهقانی گفت: در کنار این اقدامات، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مسئولیت شخصی خود، به منظور جبران خدمت در قبال اضافه کار حضوری و بر اساس تایمکس گروه های مامایی و پرستاری، دستور پرداخت یک برابر اضافه کار بیشتر را صادر نموده است.

وی تصریح کرد: همچنین فوق العاده خاص پرسنل حوزه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز با تامین منابع مورد نیاز به تصویب رسیده است و انشاالله آن هم محقق خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه خدمات کادر سلامت با هیچ چیزی قابل جبران نیست و به طور حتم خیر و برکت آن را در زندگی شخصی قابل لمس است اظهار امیدواری کرد: با تلاش تمامی ماماها، دختران و مادران این مرز و بوم با مراقبت های صحیح پیش، حین و پس از بارداری، فرزند آوری سالمی را داشته باشد و جامعه ای سالم و توانمند را برای کشورمان رقم بزنیم.

 ماماها یکی از گروه‌های تاثیرگذار کشور در حوزه سلامت و موضوع جوانی جمعیت هستند

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با ذکر این نکته که ماماها نقش بسیار موثری در شاخص‌های جوانی جمعیت دارند، تاکید کرد: ماماها یکی از گروه‌های تاثیرگذار کشور در حوزه سلامت و موضوع جوانی جمعیت هستند، چرا که مشوق زنان و مردان ایرانی در حوزه فرزندآوری هستند، ضمن اینکه اولین ارتباط پسر و دختر در آستانه ازدواج هم با ماما بوده، مامایی در هر سال با ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار پسر و دختر در آستانه ازدواج ارتباط مستقیم برقرار می‌کند.

دکتر محمد احمدیان، تصریح کرد: همچنین باید به نقش پررنگ ماماها در پیشگیری از اقدام نادرست سقط جنین سالم اشاره کرد، ماماهایی که هم مشاوره در حوزه بارداری و باروری دادند و هم اینکه از انجام یک کار ناپسند جلوگیری کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در اول خرداد ماه امسال همایش نقش ماماها را در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری خواهیم داشت و در این مراسم از ماماهای عزیز و زحمتکش تقدیر به عمل خواهد آمد.

200 دانشجوی مامایی در سه مقطع تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تحصیل هستند

مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۵ استاد ماما داریم که از این تعداد ۱۳ نفر عضو هیات علمی و ۲ نفر دیگر هم غیرهیات علمی هستند؛ همچنین در این گروه آموزشی تعداد ۲۰۰ دانشجوی مامایی در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد دکتری تحصیل می‌کنند.

دکتر ناهید جهانی تصریح کرد: از ظرفیت دانشجویان در حوزه درمان استفاده شده، ضمن اینکه در حوزه پژوهش سرانه مقاله هر استاد بیش از ۵ مقاله در سال بوده و در این مقالات بیش از ۹۰ درصد با اساتید همکاری دارند که تجربه بسیار خوبی در زمان خدمت‌رسانی به مردم در حوزه‌های بهداشت و درمان است.

وی تاکید کرد: معتقدیم که هرچه قدر روی آموزش‌های موثر و به‌روز در حوزه مامایی کار شود نتیجه به مراتب بهتری در حوزه‌های بهداشت و درمان خواهیم داشت، موضوع بسیار مهمی که در گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است.

تجلیل از ۸۸ مامایی نمونه استانی و ۲ مامای نمونه کشوری شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت خراسان رضوی

در پایان این مراسم از ۹۰ مامای نمونه (۸۸ نمونه استانی و ۲ نمونه کشوری) با اهدای هدایایی ارزنده تقدیر به عمل آمد.

ماماهای نمونه کشوری تقدیر شده در این مراسم زهرا توحیدی زاده از بیمارستان امام رضا(ع) مشهد و نسرین شوقی از بیمارستان حضرت زهرا(س) فریمان بودند که مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند.

این ماماها  در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت خراسان رضوی که زیرمجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، نیشابور، سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و دانشکده علوم پزشکی تربت جام هستند خدمات‌رسانی می‌کنند.

همچنین در این مراسم از منتخبان حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری در سطح استان و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی خراسان رضوی هم تقدیر به عمل آمد

534.jpg - 95.50 kB

531.jpg - 164.14 kB

532.jpg - 87.01 kB

535.jpg - 156.66 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳