دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه هوش مصنوعی مرجعیت دارد

269.jpg - 15.88 kBسرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: این دانشگاه در حوزه انفورماتیک پزشکی ، سلامت دیجیتال و هوش مصنوعی مرجعیت علمی دارد.

دکتر محسن تفقدی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سه مسیر پیشرفت برای حوزه پزشکی در قرن جدید در جهان پیش بینی شده است، خاطر نشان کرد: حوزه طب بازساختی ، پزشکی  شخصی سازی و هوش مصنوعی  از آن جمله است که به نوعی هوش مصنوعی در دو مورد قبل اثر گذار است.

وی با بیان اینکه تقاضا برای حوزه سلامت در حال افزایش است، گفت:  با توجه به اینکه  نظام سلامت توانسته از مرگ های واگیردار جلوگیری  کند و تا حدود زیادی  در بیماریهای غیر واگیر نیز موفق بوده است، جمعیت در دنیا به تدریج در حال پیر شدن است .

سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در قسمت ابتدایی هرم سنی( تولد) همه  دنیا دچار چالش هستند و تعداد افرادی که جایگزین می شوند تعداد کمتری هستند، تصریح کرد: در نتیجه تقاضا به حوزه سلامت  افزایش می یابد و شرایطی فراهم می شود که برنامه ریزی برای مدیریت منابع باید به شکلی صورت گیرد که هدر رفت منابع حداقلی شود.

دکتر تفقدی با بیان اینکه سه رویکرد در راستای بهینه سازی هزینه های حوزه سلامت است، گفت:  ورود به پزشکی شخصی سازی  میتواند زمینه تجربه  و خطا را کاهش دهد و فرد مستقیم به سمت درمان مطلوب خود برود .

وی با بیان اینکه طب بازساختی با جایگزینی اعضا و هوش مصنوعی از هدر رفت منابع جلوگیری می کند تا بتوانیم خدمات حوزه بهداشت و درمان را با هزینه پایین تر و کارایی بهتر به بیماران ارائه کنیم، اظهارکرد: مراقبت از خود ، مدیریت بیماری وتوانمند کردن مردم در برخورد با وقایع با استفاده از هوش مصنوعی میسر است.

سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب به جایگاه  هوش مصنوعی و پرداختن به این موضوع توجه ویژه ای دارند، افزود:  اقدامات خوبی در حوزه هوش مصنوعی در وزارت بهداشت،  درمان و آموزش پزشکی انجام شده است و طبق بررسی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه سلامت دیجیتال، انفورماتیک پزشکی و هوش مصنوعی مرجعیت دارد .

دکتر تفقدی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه سلامت دیجیتال ، انفور ماتیک پزشکی و هوش مصنوعی  مزیت نسبی و مطلق دارد  ودر کشور پیشرو تلقی می شود از همین رو  مأموریت های ویژه ای نیز به آن داده شده است ، گفت: اقدامات مثبت و مطلوب گروه انفورماتیک پزشکی  دلیل این انتخاب است و به زودی هوش مصنوعی به عنوان یک رشته در دانشگاه تأسیس می  شود تا بتوانیم در این حوزه نیز  به مردم خدمت کنیم .

وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی جزو حوزه های نرم تلقی می شود و  بسترهای  مورد نیاز این رشته  عمدتا در کشور جاری و ساری است  ، عنوان کرد: فضای موبایل و الکترونیک و موبایل هوشمند در حال حاضر در دسترس عموم مردم قرار دارد و تنها توسعه نرم افزاری مورد نیاز است که آن هم نیاز به تجهیزات پیچیده ای ندارد.

وی با بیان اینکه در دنیا مسابقه برای پیش رو شدن در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: کشورهای  قطر،  عمان،  امارات متحده عربی  در این حوزه فعالیت می کنند و چون این حوزه  نیازمند نیروی انسانی توانمند است اگر به این حوزه توجه شود کشور ما میتواند اقدامات مؤثری در این حوزه به انجام رساند.

دکتر تفقدی گفت: در حال حاضر  طرح های متعدد وکارهای پژوهشی خوبی  در حوزه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳