افتتاح کلینیک آسم مقاوم به درمان مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)
- بازدید: 196
رئیس بخش ریه مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راه اندازی کلینیک آسم مقاوم به درمان در این مرکز خبر داد.
دکتر مهناز امینی در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه در کلینیک فوق بیماران سرپایی پذیرش می شوند اظهار کرد: در ایران از هر 8 نفر معمولا یک نفر به بیماری آسم دچار است ( حدود 12 درصد ) که این رقم بالایی است و حدود 10درصد این افراد ممکن است کنترل خوبی نشوند یا مقاوم به درمان باشند که این امر می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد؛ از جمله محرومیت فرد از تحصیل، کار و سایر عوارض مثل نارسایی های تنفسی، تنگی نفس و خس خس سینه که ممکن است فرد را گرفتار کند.
وی در خصوص اهداف راه اندازی این کلینیک نیز گفت: وجود این درمانگاه سبب میشود که بیمار بتواند از خدمات و آزمایشات تخصصی که در آزمایشگاه ایمونولوژی داریم، تست های تنفسی و تست های اندازه گیری حجم های ریه و سایر معاینات پزشکی بهره بگیرد و اصطلاحا رجیستر شود تا مشخص گردد که درمانهای بیشتری نیاز دارند یا خیر.
دکتر امینی افزود: در حال حاضر با توجه به فصل آنفلوانزا و آلودگی هوا و تغییرات دمایی این عوامل ممکن است باعث تشدید علائم افراد مبتلا به آسم مقاوم شود. در بیماران مبتلا به آسم مقاوم، بایستی همانند سایر بیماران مزمن، دارو بصورت طولانی مدت استفاده شود و چنانچه بیمار یک هفته دارو را استفاده می کند و بهبود می یابد نباید دارو را قطع کنند.
فوق تخصص ریه و فلوشیپ فوق تخصصی خواب افزود: هموطنانی که مدتها است به بیماری آسم مبتلا هستند و برای کنترل علایم خود مجبور به استفاده از قرص یا آمپولهای کورتون به صورت طولانی مدت (چند ماه در سال) هستند و نیز کسانیکه دوز بالای اسپری های استنشاقی برایشان تجویز شده و طبق توصیه پزشک فوق تخصص ریه قادر به کاهش دور اسپری نمیباشند میتوانند با مراجعه به این کلینیک مورد بررسی جامع و دقیق برای تشخیص فنوتیپ بیماری آسم و شروع درمانهای هدفمند و بیولوژیک شوند.
دکتر محمودی استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این خصوص گفت: یکی از مشکلات بیماران مبتلا به آسم مقاوم عدم پاسخ این بیماران به درمان است و افراد مبتلا به آسم های مقاوم باید از جوانب مختلف بررسی شوند، چون این مقاومت به درمان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.
وی افزود: یک بخش عمده کار در این مرکز به دوش همکاران پزشک فوق تخصص است و ما هم در بحث بررسی سیستم ایمنی بیمار کمک خواهیم کرد و احیانا اگر این بیماران دچار زمینه های مشکلات ایمونولوژیک هستند از نظر واکنش های زیاد حساسیت و وجود سلول هایی که درپروسه آسم مقاوم میتوانند نقش آفرین باشند و همینطور فراورده های سلولی که میتواند آسم را تشدید کند و کمک خواهیم کرد که بیماران با دید بهتری مورد درمان قرار بگیرند.
دکتر محمودی خاطر نشان کرد: وجود کلینیک های ترکیبی اینچنینی به بیمار کمک میکند تا با مشکلات کمتری، به بررسی همه جانبه بیماری خود اقدام کنند و امیدواریم قدم برداشته شده بتواند برای بیماران مثمر ثمر باشد.
دکتر آرزو فریدزاده متخصص ایمونولوژی کلینیک ریه هم در این ارتباط گفت: کلینک آسم قطعا برای افرادی که از درمان های خود پاسخ مناسب نگرفتند کمک کننده خواهد بود و اگر چه درمان هایی در سطح مقالات برای این بیماری پیشنهاد شده اما با تحقیقاتی که انجام میدهیم و همچنین بررسی روش هایی که اکنون در جهان برای این بیماری استفاده میشود به شیوه های بهتری از درمان خواهیم رسید.
وی افزود: با توجه به اینکه این مرکز یک مجموعه مشترک بین گروه ریه و ایمونولوژی است، رجیستری که از بیماران انجام میشود می تواند در آینده زمینه مطالعات خوبی را برای بهبود فرایند درمان و ایجاد مقالات مفید پیش روی ما قرار دهد.
لازم به ذکر است، نوبت دهی کلینیک تخصصی آسم مقاوم از طریق آدرس زیر انجام میشود
Nobat.Mums.ac.ir
آدرس کلینیک: بیمارستان امام رضا
ساختمان شماره دو
پنجشنبه ها ۹-۱۰ صبح