گپ و گفت صمیمی وب دا، با سه تن از برترین های آزمون جامع علوم پایه

0965.jpg - 139.49 kBاز جمله افتخارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال جاری، قرار گرفتن نام تنی چند از دانشجویان علوم پایه پزشکی در فهرست رتبه های برتر آزمون جامع علوم پایه بود که بار دیگر نشان داد، اعتبار و اعتلای علمی اساتید و دانشجویان این دانشگاه ، همچنان الهام بخش و سرآمد دانشگاه های علوم پزشکی کشور است و امید آنکه با وجود این سرمایه های انسانی ارزشمند، نام مجموعه بزرگ علوم پزشکی مشهد همواره بر قله های افتخار و پیشرفت علمی ایران عزیز بدرخشد. در ادامه گفتگوی رسانه وب دا با سه تن از دانشجویان برتر این رقابت علمی را می خوانید:

وب دا: ضمن سپاس از حضور شما در این مصاحبه، لطفا خود را برای مخاطبین این گفتگو معرفی بفرمایید؟

* فاطمه صدرا نیا هستم، دانشجوی ترم پنج رشته پزشکی؛ رتبه ششم آزمون علوم پایه پزشکی و رتبه دوم دانشکده پزشکی.

* آیدا رضایی هستم، دانشجوی ترم پنج و رتبه ۱۱ کشوری آزمون علوم پایه پزشکی.

* مونا منصوری هستم، دانشجوی ترم پنج و نمره ۱۷۵ در آزمون علوم پایه و رتبه دوم دانشکده پزشکی.

وب دا: عوامل موفقیت خود در آزمون جامع علوم پایه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

* صدرا نیا: یکی از عوامل موفقیت من در آزمون علوم پایه، این بود که از ترم اول، پا به پای تدریس اساتید پیش ‌رفتم و از همان ابتدا تلاش کردم که پایه علمی خوبی داشته باشم. خوشبختانه معدل بالایی داشتم و هرچه نزدیک‌تر به آزمون می‌شدم سعی  میکردم دروس ترم‌های گذشته را هم مطالعه کنم تا مطالب روی هم انبار نشود و در دوره فرجه بتوانم سایر دروس را هم مرور کنم.

* آیدا رضایی: از جمله عوامل موفقیت من این بود که در طول ترم دروس را می‌خواندم و مطالعه مستمر داشتم و اینطور نبود که مطالب به شب امتحان موکول شود، ترم چهارم هم سعی کردم که دروس ترم‌های قبل را مرور کنم.

* منا منصوری: من از همان ابتدای شروع تحصیل در دانشگاه تلاش کردم که آنچه برای مقاطع بعدی نیاز است را به خوبی بیاموزم و هر چند شاید دقتی را که برای آزمون علوم پایه نیاز بود در مطالعه داشته باشم، در من حاصل نشد، اما چون پایه علمی ام در طول چند ترم و به لطف و کمک اساتید محکم پایه ریزی شده بود این موضوع در آزمون جامع بسیار به من کمک کرد.

وب دا: نقش اساتید را در موفقیت خود چطور ارزیابی می‌کنید ؟

*صدرا نیا: کیفیت تدریس اساتید در مجموع برای همه دروس مطلوب بود، اما برخی از اساتید انرژی و دغدغه‌مندی بیشتری برای آموزش داشتند و طبیعتاً کیفیت آموزش آنها نیز بالاتر بود، برخی اساتید هم در کنار آموزش‌های خود رفرنس‌هایی را به ما معرفی می‌کردند و در واقع ما را هدایت می‌کردند به سمت مطالعه منابع مختلف.

* رضایی: همانطور که دوستمان اشاره کردند، برخی اساتید کیفیت آموزش بهتری دارند و نسبت به دانشجویان دغدغه مندترند و مشوق آنها برای درس خواندن هستند، اما در مجموع می‌توان گفت که پایه علمی همه اساتید بالا و کیفیت آموزش مطلوب بود. ضمن اینکه اساتید سخت‌گیری‌هایی داشتند که در نهایت به نفع ما شد تا مطالب را بهتر یاد بگیریم و تلاش بیشتری داشته باشیم.

* منصوری: دانشکده پزشکی مشهد جزو مراکز تیپ یک کشور محسوب می‌شود و طبیعتاً نسبت به سایر دانشکده‌ها از سطح بالاتری برخوردار است و همینطور دانشجویان از سطح خوبی برخوردارند، لذا  تمام این عوامل روی سطح علمی دانشجو تاثیر می‌گذارد و از این جهت بسیار کمک کننده است.

من در زمان انتخاب رشته تصمیم داشتم که به دانشگاه شهر دیگری بروم، اما بعد از ورود به این دانشگاه دریافتم که مجموعه علمی بسیار خوبی است و اساتید توانمندی دارد که از جمله آنها می‌توانم به استاد محمدپور اشاره کنم. همینطور سخت‌گیری‌هایی که صورت می گرفت، موجب شد که ما بیشتر تلاش کنیم و این مطالعه مستمر باعث شد در نهایت در علوم پایه یک عملکرد خوب را داشته باشیم.

وب دا: چه چشم انداز تحصیلی و شغلی برای آینده دارید؟

* صدرا نیا: در حال حاضر مسیر فعلی را با قدرت ادامه می‌دهم و سعی می‌کنم که این پایه علمی خوب حفظ شود .

*رضایی: هنوز تصمیم خاصی ندارم و بعد از رسیدن به مرحله بالین شاید بتوانم ادامه مسیر را برای خودم ترسیم کنم.

* منصوری: بنده تصور می‌کنم که آنچه را که تاکنون خوانده‌ام پایه مسیر بوده و از این به بعد خیلی مهمتر است، چون عملاً مباحث بالینی مطرح می‌شوند و بیشتر درگیر آن خواهیم بود و در بخش بالین نیز باید همین قدر تلاش و موفقیت داشته باشیم.

وب دا: چه صحبتی با مسئولین مربوطه دارید؟

*صدرا نیا: در فضای دانشگاه تا هم‌اکنون که کیفیت آموزش خوب بوده ، اما اگر در قسمت برگزاری آزمون، کمی بیشتر دقت شود و سطح استاندارد آزمون افزایش یابد، قطعاً شرایط بهتری حاصل خواهد شد، همچنین بهتر است که یک سری از اساتید در علوم پایه سطح آموزش خود را افزایش دهند و در کنار توان علمی بالایی که دارند، انرژی بیشتری برای تدریس بگذارند تا دانشجویان تشویق شوند به مطالعه که این می‌تواند بر سطح علمی آنها تاثیرگذار باشد.

* رضایی: با توجه به اینکه در آزمون امسال، دانشگاه علوم پزشکی مشهد قطب بود و اساتید ما طراح سوال بودند، امیدوارم که آزمون‌های بعدی از رفرنس اصلی باشد و از رفرنس‌های قدیمی سوال طرح نشود. همچنین اغلب اساتید کیفیت آموزشی خوبی دارند، اما درخواستی که دارم این است که نظرسنجی‌های مربوط به اساتید بیشتر مورد توجه باشد تا کیفیت آموزش بیشتر شود.

* منصوری: بنده فکر می‌کنم که اگر در سطح آزمون یک سری اقداماتی انجام شود می‌تواند کمک کننده باشد؛ از جمله اینکه سوالات به گونه‌ای طرح شده باشد که فردی که خیلی خوب مطالعه داشته از سایرین متمایز شود ه البته فکر می‌کنم این موضوع در آزمون سال جاری لحاظ شده بود، همینطور در امتحانات سایر مقاطع اگر نظارت بیشتری روی سوالات باشد، ( از جهت اشتباه بودن سوال یا پاسخ اشتباه) استرس‌ها کمتر و آرامش دانشجویان برای خواندن بیشتر می‌شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳