گفتگوی وب دا با دانشجوی برتر آزمون جامع داروسازی
- بازدید: 120
رشته فارماکوگنوزی، رشته انتخابی و مورد علاقه من برای فعالیت و ادامه تحصیل است
دانشجوی رتبه چهارم آزمون کشوری داروسازی با اشاره به چشم انداز تحصیلی و کاری خود گفت: رشته فارماکوگنوزی رشته انتخابی و مورد علاقه من برای فعالیت و ادامه تحصیل است و در این رشته ما به دنبال جداسازی و شناسایی ترکیبات بایو اکتیو (bioactive) از منابع طبیعی، از جمله گیاهان و میکروارگانیسم ها و بررسی اثرات احتمالی درمانی آنها هستیم.
دکتر مبینا غیاثی راد، متولد ۱۳۷۹ در تهران و دانشجوی ورودی ۱۴۰۳ در مقطع دکترای رشته فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی مشهد که در آزمون جامع داروسازی در بهمن ماه سال گذشته، موفق به کسب عنوان چهارم در این رقابت کشوری شده است در گفتگو با وبدا، پیرامون امتیازات در نظر گرفته شده برای رتبههای برتر در این آزمون گفت: افراد 2.5 درصد در آزمون جامع داروسازی برای ادامه تحصیل به مقطع بالاتر نیازی به شرکت در امتحان کتبی ندارند و براساس نتایج آزمون مصاحبه رشته تحصیلی شان را انتخاب میکنند، من نیز به این شکل وارد مقطع phd شدم.
وی با بیان اینکه جنبه های مختلف رشته داروسازی برای بسیاری از افراد ناشناخته است گفت: افراد زیادی هستند که همانند من در بدو ورود به دانشگاه شناخت کاملی از رشته داروسازی ندارند و این رشته ظرفیتهای بسیار زیادی برای کار دارد و شخصاً علاقمندم در آینده بیشتر به پژوهش در حوزه داروسازی بپردازم نکته مهم دیگر اینکه منبع امتحانات جامع کتاب های رفرنسی است که از طرف دبیرخانه اعلام می شود و مطالعه آن در کنار سایر منابع مطالعاتی حائز اهمیت می باشد. یاد گرفتن بسیار مهم است اما مهمتر از آن مرور است چون اگر مرور صورت نگیرد و مطالب به خاطر سپرده نشود شاید تلاش ما بیفایده بماند.
دکتر غیاثی راد در خصوص نحوه مطالعه خود و آمادگی برای شرکت در این آزمون کشوری هم گفت: من در دوره تحصیل تلاش کردم دروس را همزمان با تدریس استاد مطالعه کنم و یاد بگیرم و زمانی که این اتفاق میافتد، شما در هنگام آزمون مشکل فهم و درک مطالب را ندارید، بنابراین اگر کسی بخواهد برای آزمون زمان بگذارد با توجه به قطعی که دارد، پیشنهاد من این است که در دوره تحصیل درس خود را به خوبی و کامل بخواند و همچنین برنامهریزی داشته باشد و نسبت به آن متعهد باشد.
وی در خصوص چشم انداز تحصیلی و کارایی خود در حوزه داروسازی گفت: چون علاقه زیادی به رشته فارماکوگنوزی داشتم و تنها اولویت من در انتخاب رشته بود، تصمیم دارم یادگیری و آموزش در این رشته را ادامه بدهم، البته این علاقه شخصی من است و شاید افراد دیگر بعد از اتمام دوره عمومی تمایلی به ادامه تحصیل نداشته باشند و لذا این به شرایط و روحیات و علایق افراد بستگی دارد، چون در مقطع تخصص انرژی و انگیزه مضاعفی نیاز است تا فرد بتواند دور را سپری کند.
این دانشجوی برتر علمی در خصوص ماهیت رشته فارماکو گنوزی هم گفت: رشته فارماکوگنوزی رشته انتخابی و مورد علاقه من برای فعالیت و ادامه تحصیل هست. در این رشته ما به دنبال جداسازی و شناسایی ترکیبات بایو اکتیو (bioactive) از منابع طبیعی، از جمله گیاهان و میکروارگانیسم ها و بررسی اثرات احتمالی درمانی آنها هستیم.
وی در خصوص نقش خانواده در موفقیتهای خود هم گفت: از خانواده ام کمال تشکر و قدردانی را به خاطر همراهی و حمایت هایی که از من داشتند دارم و آرزوی سلامتی و سربلندی برای شان خواهم داشت