19 طرح اثرگذار پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد به وزارت بهداشت ارسال شد
- بازدید: 114
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 19 طرح اثرگذار پژوهشی این دانشکده در جلسات شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بررسی، انتخاب و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد.
دکتر زهرا مشکات در گفتگو با وب دا، تصریح کرد: در آستانه هفته پژوهش قرار داریم و ضمن تبریک این مناسبت به تمامی محققان دانشگاه، از تلاش همه عزیزانی که تأثیر مثبت بر ارتقا کمی و کیفی و زیر ساختی امور پژوهشی دانشگاه و دانشکده پزشکی و به تبع آن تحقیق و پژوهش و فناوری در کشور را دارند تشکر و قدردانی مینمایم.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این معاونت همواره بر کوشش در راستای ارتقای خدمات پژوهشی، سرعت در اجرای فرآیندهای اداری، فرآهم آوری تسهیلات پژوهشی و ارتقاء زیرساختهای امور پژوهشی بوده است، خاطرنشان کرد: از جمله فعالیتهای معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد میتوان به مواردی از قبیل بهروزرسانی آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی پایاننامههای مربوط به دانشجویان دکتری عمومی پزشکی و دستیاران تخصصی و فوق تخصصی، تلاش در جهت الکترونیکی کردن مراحل دفاع پایاننامه دانشجویان پزشکی عمومی و دستیار تخصصی، الکترونیکی کردن محاسبه ظرفیت استاد راهنما و ظرفیت تشویقی پایاننامههای اعضای هیأت علمی، جلسات متعدد با معاونت پژوهشی دانشگاه جهت بهروزرسانی زیرساختهای موردنیاز این معاونت و جلسات متعدد با گروههای آموزشی و اعضای هیأت علمی بهخصوص اساتید بالینی جهت ارتقاء پژوهشهای اثربخش اشاره کرد.
دکتر مشکات با اشاره به پروپوزال طرحهای تحقیقاتی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: تعداد طرحهای مصوب دانشکده پزشکی مشهد در سال 1402 برابر 978 طرح بوده که هماکنون 179 تعداد معادل 18 درصد آن پایان یافته هستند و در سال 1403 تا آذر ماه تعداد طرحهای مصوب برابر 648 طرح بوده که هماکنون 25 تعداد معادل 4 درصد آن پایان یافته هستند و در سالهای اخیر طرحهای تحقیقاتی دانشکده پزشکی مشهد حدود 50 درصد طرحهای کل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.
وی اضافه کرد: در معاونت پژوهشی این دانشکده جلسات متعددی در جهت بررسی و تصویب پایاننامههای دانشجویی و طرحهای تحقیقاتی در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شده و در 9 ماهه سال 1403 تعداد 23 جلسه حضوری و 10 جلسه مجازی در شورای پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد برگزار شده که 18 مورد آن در بیمارستانها و گروههای بالین انجام گرفته است. در طی این مدت 19 جلسه کمیته اخلاق، 31 جلسه کمیته بودجه و 36 جلسه کمیته غربالگری و 9 جلسه با محوریت بررسی طرحهای محصول محور در سالن جلسات دفتر ارتباط با صنعت دانشکده پزشکی مشهد انجام شده است.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اعتبارات پژوهش این دانشکده، گفت: در سال 1403 اعتبار پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی 344 میلیارد ریال و در سال 1402 این اعتبار 312 میلیارد ریال بوده که در سال 1403 شاهد افزایش حدود 10 درصدی آن به نسبت سال گذشته هستیم.
دکتر مشکات ضمن تأکید بر اهمیت اجرای طرحهای محصول محور، تصریح کرد: در 9 ماهه سال 1403 پروپوزال طرحهای پژوهشی محصول محور مصوب و تأیید شده در دفتر ارتباط با صنعت دانشکده پزشکی مشهد 7 طرح بوده که 5 مورد آن پایاننامه و 2 مورد دیگر طرح تحقیقاتی بوده است؛ همچنین در سال 1402 هم تعداد طرحهای پژوهشی محصول محور مصوب و تأیید شده در دفتر ارتباط با صنعت 4 طرح بود که در سال 1403 شاهد رشد این طرحها به لحاظ تعداد بودیم.
وی اضافه کرد: همچنین در رابطه با طرحهای اثرگذار باید بگوییم که در سال گذشته از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 2 طرح اثرگذار پذیرفته شد که سهم دانشکده پزشکی مشهد تنها یک طرح بود که وضعیت مطلوبی نبود و لذا معاونت پژوهشی این دانشکده جهت ارتقاء این شاخص، در طی یک سال گذشته بیش از 24 جلسه با تمامی گروههای پایه و بالین در جهت معرفی این نوع طرحها و اهمیت آنها برگزار کرد؛ همچنین سامانهای جهت معرفی طرحهای اثرگذار طراحی و ارائه گردید که خروجی این فعالیتها ارائه حدود 80 طرح اثرگذار از اساتید دانشکده پزشکی مشهد در سال جاری بود و از بین طرحهای ارائه شده هم 19 طرح اثرگذار از 25 طرح دانشگاه در جلسات شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بررسی، انتخاب و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد یا ذکر این نکته که فرآیند الکترونیکی تحت وب دفاع برای دانشجویان پزشکی عمومی و دستیار تخصصی انجام میشود، تأکید کرد: در طی سالهای گذشته یکی از معضلات و دغدغههای بزرگ در دانشکده پزشکی مشهد موضوع برگزاری جلسه دفاع دانشجویان بوده و معاونت پژوهشی این دانشکده در 15 سال گذشته، نرمافزاری داخلی برای ثبت پایاننامههای مقاطع مختلف تحصیلی این دانشکده شامل پایاننامههای پزشکی عمومی، دستیار تخصصی، دستیار فوق تخصصی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی PhD استفاده میکرد که در گذر زمان این نرمافزار قابلیتهای روز را نداشته و جوابگوی نيازهای این معاونت نبود.
دکتر مشکلات افزود: در طی یک سال گذشته معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد طراحی تحت وب فرآیند دفاع از پایاننامه را انجام داد و سپس جلسات متعددی را با معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت افزودن مراحل این فرآیند در سامانه پژوهان داشت و خروجی این فعالیتها شروع مراحل جلسه دفاع الکترونیکی این پایاننامهها بود که هماکنون در حال انجام آزمایشی و رفع مشکلات احتمالی آن است.
وی همچنین در خصوص ظرفیت اساتید و نیز ظرفیت تشویقی آن برای پایاننامهها، گفت: قبل از سال 1402 در دانشکده پزشکي مشهد ظرفيت اساتيد براي پاياننامههاي پزشک عمومي و دستيار تخصصي بهصورت ثابت 3 ظرفيت براي اساتيد بالين و 5 ظرفيت براي اساتيد علوم پايه در نرمافزار داخلي معاونت پژوهشي محاسبه ميگرديد. براي دانشجويان مازاد نيز قانون جامعي نبوده و گاهي بهصورت سليقهاي و گاهي هم بهصورت تشويقي به اساتيد ظرفیت پذیرش پایان نامه داده ميشد. در سال 1402 با اصلاح و نگارش آئيننامه جديد، چهارچوب قوانين براي ظرفيت تشويقي ديده شد که با توجه به محاسبه آن بهصورت کاغذی با سرعت کم و گاهی با خطا همراه بود. در طی یک سال گذشته به طراحي سامانه محاسبه ظرفيت تشويقي جهت محاسبه این ظرفیت بر اساس قوانين آئيننامه اقدام شد که هماکنون در حال اجرا است.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی مشهد در پایان گفت: از تمامی اعضای هیأت علمی، محققان و دانشجویان دانشکده پزشکی مشهد که در ارتقاء شاخصهای پژوهشی این دانشکده نقش بسزایی داشتند قدردانی میکنم و در کنار آن از تمامی کارشناسان این معاونت هم که تمام تلاش خود را صرف خدمت در این راه در جهت انجام هرچه بهتر امور پژوهشی کردهاند تقدیر و تشکر مینمایم.