ضرورت اجرای موثر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
- بازدید: 316
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر ضرورت اجرای موثر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکید و اظهار کرد: اجرای این برنامه نیازمند مشارکت و تلاش همگانی سازمان ها در قرارگاه جوانی جمعیت بوده و بی شک این قرارگاه با اجرای هدفمند قوانین، می تواند در جهت تحقق اهداف این برنامه گام های موثری بردارد.
دکترحمیدرضا قربانزاده در گفتگو با وب دا با اشاره به اهمیت تلاش برای تحقق اهداف برنامه های مرتبط با جوانی جمعیت، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را در تغییر نگرش جامعه نسبت به موضوع جمعیت و فرزندآوری بسیاری موثر برشمرد.
وی با بیان « نقش رسانه در جوانی جمعیت» گفت: با عنایت به اینکه امروزه رسانه در تمام تار و پود جامعه نفوذ پیدا کرده است بی شک نقش رسانه در ارائه راهکارهای مؤثر برای مقابله با بحران جمعیت و ترویج فرهنگ فرزندآوری، نقشی تعیین کننده است و باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای تبیین عواقب سالمندی جمعیت و فوائد و آثار جمعیت جوان کشور، تشویق جوانان به ازدواج آسان، تبیین آثار مثبت تعدد فرزندان و فرهنگ سازی فرزندآوری بهنگام، تکریم و بزرگداشت خانواده و تبیین جایگاه رفیع مادری، گسترش سبک زندگی اسلامی ایرانی به ویژه در موضوع ازدواج و فرزندآوری، آموزش معیارهای همسر گزینی، مهارت های زندگی و فرزند پروری و ایجاد فضای امید به آینده در جامعه تغییر یابد. وی در ادامه خاطر نشان کرد البته در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود.
دکتر قربانزاده تصریح کرد: عامل افزایش جمعیت سالمند ، کاهش میزان باروری و تداوم طولانی آن می باشد که باعث میشود سهم جمعیت سنین کم سن و سال و جوان کاهش یابد و از طرفی بدلیل افزایش امید به زندگی، جمعیت سالمند افزایش پیدا کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: از آنجا که جمعیت و رشد آن پدیدهای اجتماعی است، مانند سایر موضوعات اجتماعی تحت تأثیر عوامل پیچیده و متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی قرار میگیرد.
وی الگوهای رفتاری ازدواج و زناشویی در جامعه، افزایش سن ازدواج در زنان و محدود شدن طول دورران باروری آنان، افزایش میزان تحصیلات بویژه در زنان و اشتغال آنان را از مهمترین عوامل موثر بر کاهش نرخ باروری برشمرد.
دکتر قربانزاده در ادامه با عنایت به فرا رسیدن هفته ملی جمعیت و سالگرد گرامیداشت ابلاغ سیاست های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری گفت: امسال نیز هفته ملی جمعیت با شعار « نقش من در جوانی ایران» و « ایران جوان، ایران قوی» در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرامی داشته می شود.
دکتر قربانزاده در ادامه تقویت هویت مادری/ اجرای منشور کرامت مادری. تحکیم خانواده و تقویت نشاط درون خانواده. بی فرزندی/ تک فرزندی/ دیرفرزندی/ کم فرزندی و عوارض آن.مقابله با مساله سقط عمدی جنین. نارباوری، دلایل و راهکارها.ترویج ازدواج به هنگام، آسان و پایدار( مقابله با بی ازدواجی/ دیرازدواجی/ طلاق…). ترویج زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک. جوانی جمعیت، دستاوردها و پیامدها را از جمله محورهای موضوعی هفته ملی جمعیت برشمرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کلیه مدیران و روسای مراکز بهداشت شهرستان های تابعه خواست با استفاده از ظرفیت های درون و برون بخشی و مشارکت ذی نفعان کلیدی، نسبت به اطلاع رسانی عمومی و آموزش همگانی، و توجیه و حساس سازی ارائه دهندگان خدمات در مراکز خدمات جامع سلامت و گرامیداشت هر چه باشکوه تر این هفته اقدام کنند.
دکتر قربانزاده خاطر نشان کرد: روز ملی جمعیت فرصتی برای بازنگری و اتخاذ سیاست ها و برنامه ها به منظور تحقق اهداف پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت کشور است و امید است با اجرای سیاستهای کلی جمعیت موفق به ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت کشور عزیزمان گردیم.
وی رسانه و جوانی جمعیت/ مدیران و جوانی جمعیت/ خانواده موفق و جوانی جمعیت/ دستگاههای دولتی و جوانی جمعیت/ شرکتهای خصوصی و جوانی جمعیت /نخبگان و جوانی جمعیت/ گروه های مردم نهاد و جوانی جمعیت را بعنوان روزشمار این هفته اعلام نمود.