تولید دو دارو بر پایه گیاه زعفران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 241
محققان یک شرکت دانش بنیان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید 2 داروی گانوسان و سافرونیکا برگرفته از گیاه زعفران شدند.
دکتر روحالله عامری مدیرعامل شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت در گفتگو با وب دا اظهار کرد: شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت از سال 1396 در پژوهشکده بوعلی مشهد مستقر شده و رسالت ما در این شرکت ایجاد ارزش افزوده در چرخه زنجیره زعفران بوده و در همین راستا تولید داروهای ترکیب شده با زعفران را داشته و داریم.
وی تصریح کرد: تاکنون 2 دارو با نامهای گانوسان و سافرونیکا تولید شده و در بازار دارویی کشور هم موجود است، کاربرد این داروها در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و ضد افسردگی و نشاط آور بوده است.
مدیرعامل شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت با اشاره به اینکه افراد بالای 18 سال و با نسخه پزشک میتوانند از این داروها استفاده نمایند و از هرکدام از این داروها روزانه تا 2 نوبت میتوان استفاده کرد، گفت: همچنین مصرف این داروها به دلیل وجود زعفران برای مادران باردار و شیرده منع مصرف دارد و توصیه نمیشود.
دکتر عماری افزود: برنامه بعدی ما تولید ماده اولیه زعفران با توجه به چالشهای موجود در این حوزه بوده تا این ماده را در داخل کشور تولید کنیم و محدودیتها و مشکلات ارزی و تحریمی هم از سر راه برداشته شود.
وی با تأکید بر اینکه از 2 داروی تولیدی 10 هزار واحد تولید شده است، گفت: در شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت ظرفیت تولید سالانه 100 هزار واحد از هر نوع دیده شده است و در صورت دستیابی به بازارهای تجاری رسیدن این عدد تا یک میلیون واحد در سال امکان پذیر است.
مدیرعامل شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت با اشاره به اینکه ارسال داروهای تولیدی این کشور به داخل و خارج کشور، بیان کرد: داروهای تولیدی شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت بیشتر در مشهد توزیع شده و در سایر استانها هم متناسب با نیازشان توزیع شده است؛ همچنین در حوزه صادرات محصول هم کارهای خوبی صورت گرفته و ماده اولیه آن به کانادا ارسال شده است و کشورهای مصر، امارات و آمریکا هم متقاضی دربافت این محصولات بودهاند و ما با هر کشوری که تقاضا داشته باشد آماده همکاری هستیم.
دکتر عامری اضافه کرد: در شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت 8 اشتغال مستقیم و 20 غیرمستقیم ایجاد شده است و در این مجموعه زمینه افزایش استغال با توجه با رشد تقاضا و در صورت تأمین سرمایه امکان پذیر است.
وی تأکید کرد: عمده مشکل ما در بحث تأمین سرمایه در گردش تولید بوده و از زمان خرید ماده اولیه تا دریافت وجه 8 تا 10 ماه صرف میشود که برای شرکتهای کوچک با توجه عدم ثبات نرخ ارز و مشکلات تورمی زمان زیادی است و سرمایهگذار محمل هزینههای زیادی میشود.
مدیرعامل شرکت داروسازی سینا پژوهشان سلامت در پایان گفت: از مسئولان وزارت امور خارجه، رازینهای تجاری خارج از کشور و اتاقهای بازرگانی سراسر کشور تقاضا داریم تا در راستای ایجاد توسعه ارتباطات بینالملل و صادرات محصول تمام ایرانی به دیگر کشورها همکاری لازم را داشته باشند، موضوعی که سودآوری آن برای کل کشور بوده و منافع آن تنها برای تولید کننده محصول نیست و اگر این کار انجام شود تا 5 برابر قیمت روز زعفران ازرش افزوده ایجاد میشود.