دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نظر مرجعیت علمی و شاخص‌های تولید علم در وضعیت مطلوبی  قرار دارد

265.jpg - 15.32 kBمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه از نظر مرجعیت علمی و شاخص‌های تولید علم در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

دکتر محسن تفقدی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: اگر بخواهیم پژوهش را بسنجیم باید از چند زاویه به آن نگاه کنیم که یکی از آنها زاویه تولیدات علمی و مرجعیت علمی بوده و در این خصوص باید به مقالات اثربخشی که در مجلات معتبر و با کیفیت که به آن Q1 یا چارک اول گفته می‌شود مراجعه نماییم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مقالات علمی رشد خوبی داشته و پس از سیر نزولی‌که داشت به یک سیر صعودی رو به بهبود رسیده و در مقایسه با دانشگاه‌ها روند صعودی خوبی داشته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه از نظر کمیت و شاخص‌های کمی و تعداد بروندادهای علمی پس از گذراندن یک دوره نزولی، روند صعودی خوبی در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها داشته است، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نظر مرجعیت علمی و شاخص‌های تولید علم در وضعیت مطلوبی قرار دارد و در کنار آن باید به اثرگذاری پژوهش در میدان هم اشاره کرد که طبق ارزیابی صورت گرفته این اثرپذیری در حوزه‌ها و شاخص‌های مختلف به‌خوبی مشاهده شده است.

دکتر تفقدی تأکید کرد: در حوزه پژوهش رشد شاخص‌های فناوری و نوآوری و همچنین عملکرد مطلوب شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری سلامت و نیز اشتغال‌های ایجاد شده در این شرکت‌ها را داشته‌ایم که منجر به تولید محصول کارآمد و باکیفیت شده است و در این خصوص با رشد بیش از 2 برابری همراه بوده است.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگراز کارهای شاخص دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه ارتباط با صنعت بوده و ضمن رفع مشکلات صنعت در کارهای پژوهشی، در جهت تولید محصول باکیفیت اقدام شده است، بیان کرد: ما در این حوزه شاهد رشد 2 تا 3 برابری میزان تولید محصول بودیم و به همان نسبت میزان سفارش‌ها و تقاضاها را شاهد بوده‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:  از دیگر کارهای خوبی که در حوزه ارتباط با صنعت انجام شده رفع مشکلات به‌وجود آمده در مکان‌هایی همچون بیمارستان‌ها بوده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد طبق قراردادی که با فعالان حوزه صنعت به امضا رسانده و همچنین پژوه‌های مؤثری که در این مسیر انجام داده، توانسته اقدام مؤثری در جهت رفع مشکل به وجود آمده و خدمت رسانی بهتر و مؤثرتر به مردم صورت دهد.

دکتر تفقدی اضافه کرد: همچنین ورود به عرصه‌های جدید اقدام مؤثر دیگر صورت گرفته در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که توانسته ضمن باز کردن  افق‌های جدید، ایجاد نگاه‌های جدید را داشته و به تغییرات صورت گرفته در دنیا واکنش نشان داده و متناسب با این تغییرات عمل نماید که از آن به عنوان جوانه‌ها و اسپیناف حوزه پژوهش نام می بریم.

وی خاطرنشان کرد: در طی 10 سال اخیر 14 افزایش در حوزه پژوهش داشته‌ایم که از پارک علم و فناوری سلامت، پژوهشگاه شهید آیت الله رئیسی، مراکز توآوری، ریجستری‌ها، مراکز توسعه تحقیقات بالینی، پزشکی از راه دور، بانک پوست و نسوج، بانک چشم، مراکز مطالعات  بالینی، کلینیکال ترایال سنتر و هوش مصنوعی می‌توان به عنوان شاخص‌های آن نام برد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که حمایت ویژه از شرکت‌های فناور زیر مجموعه پارک علم و فناوری سلامت این دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است، تأکید کرد: در حوزه پژوهش یک ساختار بسیارخوب تعریف شده که برای نتیجه گرفتن باید هم تلاش مستمر و هم صبر و تحمل کافی داشت تا که به نتیجه دست یافت، همانند یک بذری که در روی زمین ریخته می‌شود و یا نهالی که در دل خاک کاشته می‌‌شود و به آن تا زمان رسیدن و برداشت محصول رسیدگی می‌شود و همانطور به حال خود رها نمی‌شود.

دکتر تفقدی تصریح کرد: ورود به افق های جدید زمان‌بر بوده و به نسبت به انرژی و زمانی که صرف می‌کند بین 5 تا 10 سال زمان نیاز دارد تا که به نتیجه مطلوب دست یابد و ما نمونه‌های آن را در پژوهشگاه، رجیستری‌ها، پارک علم و فناوری سلامت، مراکز توسعه تحقیقات بالینی و مرکز نوآوری دیدیم و اکنون ثمره و نتیجه سال‌ها  تلاش مستمر، بی وقفه و خستگی ناپذیر را می‌بینیم.

وی بیان کرد: عمده مشکل حوزه پژوهش در بحث تخصیص نامناسب اعتبارات ملی بوده و ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یک منابع بسیار ضعیف پژوهشی مواجه هستیم و در گذر سالیان برنامه‌ریزی مناسبی صورت نپذیرفته است و این حوزه به لحاظ اعتباری در پائین‌ترین سطح قرار دارد و گرچه تلاش‌هایی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جهت تخصیص اعتبارات پژوهشی صورت پذیرفته، اما کافی نیست و در این خصوص نیازمند حمایت مسئولان در جهت تخصیص اعتبارات ملی به آن و همچنین حضور و مشارکت خیران نیک‌اندیش ‌حوزه سلامت در این بخش هستیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: منابع مالی دانشگاهی در حوزه پژوهش کمتر از یک درصد بوده و در کنار آن مشکل تخصیص نامناسب اعتبارات ملی هم هست و عدد موجود در برابر کارهای فراوان حوزه پژوهش رقمی به حساب نمی‌آید و اگر ما با مشکل منابع مالی مواجه نمی‌بودیم سرعت عملکردمان به مراتب چند برابر می‌بود.

دکتر تفقدی اضافه کرد: ما البته در سال‌های اخیر و با مشارکت و همکاری شهید دکتر خوارزمی و دکتر خدایی مجمع خیران پژوهش و فناوری را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد کردیم و این مجمع را به ثبت رساندیم و در آن از ظرفیت خیران عزیز حوزه سلامت و NGOهای فعال در این حوزه استفاده کردیم، اما اقدامات صورت گرفته متناسب با انتظارات نبوده، چرا که خیران عزیز این حوزه بیشتر به سمت درمان سوق یافته‌اند، در حالی که ما معتقدیم مشارکت در حوزه پژوهش به مراتب از اثرپذیری بیشتری همراه است، در حوزه درمان تأثیر این مشارکت برای یک نفر که همان فرد بیمار بوده است می باشد،  اما در حوزه پژوهش کل جامعه از منافع آن بهره‌مند می‌شوند، ضمن اینکه معتقدیم تا پژوهشی صورت نپذیرد، نمی‌توان کار مؤثری در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه‌بندی پژوهشی صورت گرفته در سال گذشته رتبه هفتم را در میان دانشگاهای تیپ یک کسب کرد و پیش‌بینی می‌شود که با توجه سیر صعودی صورت گرفته ارتقاء این رتبه را در سال جاری شاهد باشیم.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳