فعالیت 21 آزمایشگاه کنترل غذا ودارو در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

281.jpg - 54.13 kBمدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از فعالیت ۲۱ آزمایشگاه دارای مجوز در حوزه تحت پوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر محمدرضا محمدیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۷۶ به‌صورت جامع و کامل و با تاسیس ساختمان آزمایشگاه در بلوار خیام فعالیت داشته و قبل از آن نیز بصورت محدودتری مشغول خدمت رسانی بوده است. 

وی تصریح کرد: با توجه به پیشرفته شدن روش‌ها، تکنیک‌ها و دستگاه‌ها و به موازات آن ارتقاء آزمایشگاه دانشگاه تقریباً تمامی آزمایشات در این حوزه در آزمایشگاه انجام شده در بعضی موارد اندک که آنالیز به دستگاه خاصی وابسته بوده و یا نیاز به پیگیری فنی و قانونی بیشتری داشته باشد تحت یک شرایط دمایی خاص به تهران ارسال می‌شوند و پاسخ آن نیز در کوتاه‌ترین زمان و متناسب با نوع فرآورده‌های ارسالی دریافت می‌شود.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آزمایشگاه کنترل غذا ودارو دانشگاه یکی از آزمایشگاه‌های سطح یک کشوری بوده که در زمینه مواد غذایی، فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، طرح‌های کشوری، برنامه‌های عملیاتی وهمچنین فعالیتهای پژوهشی فعال است خاطرنشان کرد: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نظر ساختاری دارای ۱۱ آزمایشگاه در ۵ گروه آزمایشگاهی شامل شیمی مواد غذایی، شیمی مواد آرایشی بهداشتی، میکروبیولوژی غذایی و بهداشتی، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی و سم شناسی و آزمایشگاه سلولی مولکولی است، هر کدام از این آزمایشگاه‌ها در حوزه تخصصی‌شان بسیارفعال هستند.

دکتر محمدیان اضافه کرد: آزمایشگاه شیمی غذایی در حوزه محصولات پروتئینی و گوشتی، روغن، آرد و غلات، ادویه جات، افزودنی‌ها، رنگ‌ها، کمپوت و کنسرو و فرآورده‌های قندی و لبنیات فعال است و آزمایشگاه آنالیز دستگاهی و سم شناسی در زمینه‌های بررسی باقی مانده انواع سموم کشاورزی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت، آفلاتوکسین‌ها و مایکو توکسین‌ها و آنالیز اسیدهای چرب و استرول روغن‌ها، آنالیز الکل‌ها، نگهدارنده‌ها و بسته بندی مواد غذایی و غیره فعالیت دارد.

وی بیان کرد: آزمایشگاه سلولی و مولکولی در آنالیز فرآورده‌های تراریخته و تشخیص و تایید باکتری‌های خاص به روشPCR  فعالیت داشته و درحال حاضر مشغول ستاپ تشخیص گونه‌های حیوانی در فرآوده‌های گوشتی می‌باشد. آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی هم در حوزه آنالیز اغلب فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی از جمله انواع شامپوها، کرم‌ها، شوینده‌ها و غیره فعال است.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سالیانه بین ۷ تا ۸ هزار نمونه ارسالی در ۵ حوزه فعال از مراکز دانشگاهی، قطب‌های دانشگاهی، مدیریت‌های نظارت بر مواد غذایی و معاونت‌های بهداشتی دریافت شده و بالغ بر ۱۰۰ هزار آزمایش بر روی آنها انجام می‌شود.

دکتر محمدیان با ذکر این نکته که در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۰ نفر از گروه‌های مختلف تخصصی با مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به خدمت هستند، تاکید کرد: مدیریت آزمایشگاه در طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی از قبیل بررسی باقیمانده انواع سموم کشاورزی، نیترات نیتریت و فلزات سنگین در انواع میوه جات و سبزیجات، PMS کشوری (طرح بررسی فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها)، مشارکت در طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی کشوری، بررسی اختصاصی فرآورده‌ها، بررسی طرح ید در نمک‌های یددار، طرح غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک و غیره فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به نمونه‌های ارسالی از طرف مراجع قضایی، ارگان‌ها و دیگر مجموعه‌های ارزیاب و نظارتی نیز فعالیت دارد. اغلب فرآورده‌های ارسالی به آزمایشگاه  دارای پروانه‌ها و مجوزهای لازم از وزارت بهداشت وسایر دستگاه‌ها بوده و چنانچه مراجع قضایی اعلام کنند بر روی فرآورده‌های فاقد مجوز هم آزمایشات لازم انجام شده و متخلفان به دستگاه‌های ذیربط معرفی می‌شوند.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: موارد ارجاعی به کمیته‌های فنی و قانونی دانشگاه و دادگاه‌ها به دلایلی همچون عدم درج اطلاعات درست بر روی بسته بندی محصولات تولیدی، عدم انطباق ویژگی‌ها و آنالیزها با استانداردهای ملی و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، تقلبات و غیره می‌باشد.

دکتر محمدیان با اشاره به اینکه یکی ار فعالیت‌های آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارزیابی و بازرسی آزمایشگاه‌های واحدهای تولیدی بوده است، بیان کرد: در برنامه کاری ما حداقل هر آزمایشگاه  واحد تولیدی سالی یک بار مورد ارزیابی قرارگرفته و پس از تایید، مجوزهای لازم اعطا می‌شود. در حوره تحت پوشش این دانشگاه ۲۱ آزمایشگاه همکار و مجاز کنترل دارای مجوز فعالیت بوده و ۱۰ آزمایشگاه دیگر هم تقاضای صدور مجوز داشته‌اند که مدارک ومستندات علمی وقانونی پس از ارزیابی دقیق کارشناسی و تایید در دانشگاه، جهت صدور پروانه به تهران ارسال می‌شود که معمولا صدور آن بیش از یک ماه طول می‌کشد و اگر اختیارات در بحث صدور پروانه و تمدید به دانشگاه واگذار شود این زمان کمتر خواهد شد.

وی تصریح کرد: مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به امکانات و کارشناسان متخصص فعال آزمایشگاه سطح یک کشوری بوده و پس از اداره کل  آزمایشگاه‌های سازمان غذاودارو تهران، دومین آزمایشگاه دانشگاهی  تراریخته در کشور می‌باشد.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین این آزمایشگاه در خصوص آنالیز و تایید نمونه‌های ارسالی از خراسان بزرگ نیز فعالیت داشته و در آزمایشات تراریخته هم بر روی نمونه‌های ارسالی از کل کشور آزمون نموده و نتایج ارائه می‌شوند.

دکتر محمدیان بیان کرد: با توجه به حجم کار بالای مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبنی بر الگوها و روش‌های جدید علمی و اجرایی در راستای ارزیابی کالاهای کشوری و فرآورده‌های تولیدی کارخانجات و نیاز به ارزیابی و کنترل بیشتر و بهتر متناسب با روش‌های علمی روز دنیا نیازمند افزایش حداقلی ۳۰ درصدی در بحث نیروی انسانی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه همچنین در بحث واردات و صادرات هم فعالیت داشته و طبق بخش‌نامه‌های وزارت بهداشت عمل می‌نماید که عمده آن در آنالیز کالای اساسی از جمله برنج، گندم، روغن و غیره می‌باشد.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این آزمایشگاه در ساعت اداری روزهای کاری فعال است و در شرایط اضطرار در روزهای تعطیل هم فعالیت کرده و در زمان اجرای طرح‌های خاص ملی و مذهبی نیز به‌صورت کشیک ویا آنکال فعالیت دارد و در اینجا جا دارد که از تلاش‌های فراوان و بی‌دریغ همکارانم در آزمایشگاه که در راستای بهبود و ارتقاء هرچه بیشتر سلامت افراد جامعه نقش آفرین هستند تشکر و قدردانی نمایم.

دکتر محمدیان گفت: با توجه به انجام مراحل ابتدایی پروژه ساخت آزمایشگاه پیشرفته کنترل غذا و دارو  شرق کشور در شهرک سلامت به مساحت تقریبی ۶ هزار متر مربع که با پشتیبانی و حمایت‌های بی‌دریغ ریاست و معاونان غذا و دارو و توسعه دانشگاه و مدیریت فنی و کارشناسان مربوطه در حال انجام است از حمایت‌های این عزیزان قدردانی و تشکر می‌نمایم و آرزو می‌کنم که هرچه سریع‌تر این پروژه مهم تکمیل شده و به بهره‌برداری برسد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳