آغاز بکار بزرگترین شبکه آزمایشگاهی کشور در حوزه معاونت بهداشت
- بازدید: 137
رئیس اداره امور آزمایشگاههای مرکز بهداشت استان خراسان رضوی از آغاز بکار بزرگترین شبکه آزمایشگاهی کشور در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد.
دکتر فضل الدین فهیمی مقدم در گفتگو با وب دا اظهار کرد: هسته این شبکه، آزمایشگاه مرکزی معاونت بهداشت دانشگاه است که هم اکنون نمونه های 7 مرکز میانی و بیش از 70 مرکز نمونه گیری در سطح شهر مشهد و شهرستان طرقبه و شاندیز با جمعیت تحت پوشش بالغ بر 3 میلیون و 600 هزار نفر را پذیرش و به انجام می رساند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای فریمان، سرخس و کلات طی هفته های آینده به این شبکه خواهند پیوست خاطر نشان کرد: برای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 4 آزمایشگاه مرکزی (مشهد با 11 آزمایشگاه میانی تحت پوشش، کاشمر، قوچان و خواف هرکدام با 4 آزمایشگاه میانی تحت پوشش) تعریف شده است که نمونه های ارسالی از بیش از 187 آزمایشگاه و مراکز نمونه گیری را در بخش های هورمون شناسی، بیوشیمی، ایمونولوژی، سرولوژی، تایید نهایی مواد مخدر و ... بصورت متمرکز و با بهترین و بروزترین تجهیزات و مواد مصرفی به انجام خواهند رساند.
دکتر فهیمی مقدم گفت: یکی از مهمترین وظایف نظام آزمایشگاهی برای ایفای نقش در نظام سلامت، اتخاذ رویکردهای نوین مدیریت به منظور ایجاد تشکیلات، سازماندهی و چیدمان مناسب مراکز آزمایشگاهی و برقراری فرآیند ارتباطی کارآمد بین آنهاست تا بتواند بین کیفیت خدمات و هزینه ارائه خدمات تناسب برقرار کند. این چیدمان بهرهور، همان "شبکه آزمایشگاهی" است و بی تردید تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی، بیش از اینکه یک روش کارآمد برای ایجاد دسترسی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و بهنگام باشد، یک «تمهید اقتصادی» است. رئیس اداره امور آزمایشگاههای مرکز بهداشت استان خراسان رضوی در خصوص مهمترین دلایل توجیهی برای استقرار شبکه آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: انباشت بی مورد منابع آزمایشگاهی نظیر تجهیزات، منابع انسانی، فضا و تاسیسات، عدم دسترسی و استمرار و پیوستگی ارائه خدمات، تولید دادهها و اطلاعات نامتجانس و غیر قابل مقایسه، پر هزینه بودن رعایت الزامات استاندارد در آزمایشگاههای خرد و متعدد، عدم بهره مندی مناسب و عادلانه از خدمات ضروری آزمایشگاه بخصوص در مناطق کم برخوردار، ضعف اعتماد پزشک و بیمار به نتایج آزمایشگاه های مراکز بهداشتی، پایین بودن بهرهوری خدمات آزمایشگاهی و همچنین عدم قدرت چانه زنی و تاب آوری در مقابل برخی شرکت های تامین کننده تجهیزات و ملزومات آزمایشگاهی و شرکت های ارائه دهنده خدمات پس از فروش از مهمترین دلایل توجیهی برای استقرار شبکه آزمایشگاهی است.
دکتر فهیمی مقدم ادامه داد: خرید متمرکز و تجمیعی اقلام مصرفی آزمایشگاهی مورد نیاز کل حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد تومان توسط اداره آزمایشگاههای معاونت بهداشتی برای مصرف لااقل 6 ماهه انجام شده است که لااقل 40 درصد کاهش هزینه فقط در همین موضوع داشته ایم.