استفاده از ظرفیت‌های مردمی در دستور کار معاونت درمان است

057.jpg - 25.61 kBمعاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال جاری با توجه به نامگذاری شعار سال که بر مشارکت مردم تأکید شده به دنبال استفاده بیش از پیش از ظرفیت‌های مردمی در حوزه درمان هستیم.

دکتر محمد دهقانی‌فیروزآبادی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در سال جاری ؛برنامه‌های زیادی در حوزه درمان در حال اجرا بوده که یکی مورد آن مرکز تخصصی سرطان بیمارستان امام رضا(ع) بوده که کار ساخت آن با تمام قوا در حال انجام بوده تا برای افتتاح در اواخر اردیبهشت ماه امسال آماده شود.

وی اضافه کرد: در فاز نخست این پروژه نمای بیرونی و طبقات همکف و اول آن آماده بهره‌برداری خواهند شد و در کنار آن تکمیل بونکر شتاب دهنده خطی های انرژی، نصب دستگاه سایبر نایت، بونکر مربوط به سایبر نایت این مرکز درمانی را خواهیم داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پروژه بیمارستان 540 تختخوابی پیامبر اعظم(ص) پروژه مهم دیگر در حال اجرا در حوزه درمان است، خاطرنشان کرد: در فاز نخست این پروژه بزرگ بیمارستانی افتتاح بخش اورژانس را بیمارستان پیامبر اعظم(ص) را خواهیم داشت و از دیگر پروژه‌‌های مهم درمانی هم که در سطح شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجرا است می‌توان به بیمارستان 250 تختخوابی گلبهار اشاره کرد که در مراحل انتهایی قرار دارد و برای تأمین تجهیزات موردنیاز این مرکز درمانی پیگیری لازم را از طریق وزارتخانه و هیأت امناء ارزی داریم.

دکتر دهقانی‌‎فیروزآبادی تصریح کرد: برنامه دیگر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بحث انتقال و جابه‌جایی بیمارستان حضرت ام البنین(س) بوده و خدمات این مرکز درمانی پس از جانمایی در یکی از مکان‌های فعلی موجود به بیماران مرتبط با حوزه زنان و زایمان ارائه خواهد شد.

وی ضمن اشاره به دیگر پروژه‌های درمانی در حال اجرا در سطح شهر مشهد، بیان کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار پروژه‌های بزرگ در حال اجرا در سطح شهر مشهد و دیگر شهرهای تابعه این دانشگاه، تکمیل بخش اورژانس بیمارستانی طالقانی، تجهیز و تقویت اتاق عمل‌های بیمارستان شهید کامیاب، افزایش ظرفیت بیمارستان منتصریه، دستگاه‌های سی تی اسکن بیمارستان‌های دکتر شیخ و ولایت، مرکز دبیری و بخش‌های مگا آی سی یو و جراحی توراکس بیمارستان حضرت قائم(عج) را در حال اجرا و انجام دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بخشی از پروژه‌های اجرا با اعتبارات دانشگاهی، استانی و ملی در حال ساخت بوده و بخشی دیگر نیز با مشارکت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت بوده که از جمله آنها می‌توان به مرکز دبیری بیمارستان حضرت قائم(عج) و دستگاه سی تی اسکن بیمارستان دکتر شیخ اشاره کرد.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی افزود: همچنین برای بیمارستان هروی در منطقه قاسم آباد مشهد هم در نظر داریم که تغییر کاربری از روانپزشکی به ژنرال تعریف نماییم تا که تمامی بیماران سمت غرب مشهد را پوشش دهد و فضاهای جدید و مدنظر در حوزه روانپزشکی را در بیمارستان ابن سینا ایجاد خواهیم کرد و در این خصوص از فضاهای موجود این مرکز درمانی استفاده می‌شود؛ در همین رابطه با اشاره کنیم که بنا شده تا وجهی در جهت تکمیل فضاهای جدید بیمارستان ابن سینا تخصیص یابد تا که فضاهای موجود در این بیمارستان افزایش یابد.

وی با تأکید بر اینکه تأمین تجهیزات موردنیاز همچون گذشته در دستور کار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد، گفت: از جمله این موارد می‌توان به آنژیوگرافی بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد و سی تی اسکن بیمارستان‌های دکتر شیخ و ولایت اشاره کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: برنامه دیگری که در حوزه درمان و توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال پیگیری بوده بیمارستان هزار تختخوابی که قرار است در شهرک دانش و سلامت و در حد فاصل بیمارستان‌های اکبر و ولایت ساخته شود و هم‌اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم تا که منبع و مسیر ساخت این پروژه درمانی مشخص شود.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی تصریح کرد: برای اجرای پروژه‌های درمانی پیگیر تخصیص اعتبارات ملی و تأمین زودتراقلام و تجهیزات موردنیاز هستیم تا که هم پروژه‌ها در موعد مقرر به بهره‌برداری برسد و هم اینکه با تأمین زودتر مصرفی موردنیاز مشکل بابت افزایش هزینه‌ها نداشته باشیم.

وی با ذکر این نکته که ما با توجه نامگذاری شعار سال 1403 از سوی مقام معظم رهبری به دنبال استفاده بیش از پیش از ظرفیت‌های مردمی در حوزه درمان هستیم، تأکید کرد: در سال جاری تسهیل در صدور مجوزها برای بخش خصوصی و مجموعه‌های خیریه‌ای در دستور کار قرار گرفته است؛ همچنین آماده استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها در حوزه درمان هستیم و در کنار نیز باید به توسعه ظرفیت‌های دندانپزشکی، استفاده بیش از پیش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تولید اقلام موردنیاز حوزه درمان، افزایش سطح کمی و کیفی خدمات سرپایی در بیمارستان‌های زیر مجموعه دانشگاه و استفاده حداکثری از ظرفیت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت و سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه درمان اشاره نماییم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مقام معظم رهبری در بحث شعار سال به حضور، مشارکت و نظارت مردم تأکید کردند و اینکه مردم هم حاضر باشند، هم مشارکت داشته باشند و هم اینکه خودشان نظارت بکنند، اقدامی که قطعاً با خروجی بهتری همراه خواهد بود و ما نیز در همین راستا از مردم عزیزمان دعوت می‌کنیم تا که جهت مشارکت در اجرا و ساخت پروژه‌های درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نظارت مستقیم بر پروژه‌ها با این دانشگاه همکاری نمایند.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی اضافه کرد: ما کاملاً از این برنامه استقبال می‌کنیم و شرایط حضور این عزیزان را هم تسهیل خواهیم کرد تا با همکاری و مشارکت شاهد افزایش ظرفیت‌های درمانی مشهد و استان باشیم، ضمن اینکه سامانه 190 هم در این خصوص پاسخگو است و کارشناسان مستقر در پشت خطوط این سامانه تلفنی ضمن بررسی شکایات مردم، از پیشنهادات آنان نیز در مسیر توسعه و پیشرفت حوزه درمان آن هم با مشارکت مردم استقبال می‌کنند و شرایط برقراری یک ارتباط و همکاری مطلوب را فراهم می‌نمایند.

وی خاطرنشان کرد: مشهد جایگاه و ظرفیت بسیارخوبی در حوزه گردشگری سلامت دارد و با توجه به وجود بارگاه منور رضوی این شهر انتخاب نخست گردشگران سلامت جهت درمان بیماری‌شان بوده است و ما نیز در همین راستا و با همکاری مشترک معاونت‌های درمان و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد سامانه بین‌المللی ویژه پذیرش بیماران و دانشجویان بین‌الملل را داشتیم و ان‌شاالله به‌زودی زود و در آینده‌ای نزدیک شروع به کار این سامانه را خواهیم داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن بیماران غیرایرانی، بیان کرد: در سفر مدیر گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مشهد بر شناسامه‌دار کردن بیماران غیرایرانی و اجرای برنامه‌های حوزه گردشگری سلامت از مبدأ تا مبدأ تأکید شد تا دست واسطه‌گران این حوزه قطع شود و در این خصوص مشهد که حجم بالای گردشگر سلامت را دارد به عنوان شهر پایلوت کشور در اجرای این برنامه ملی انتخاب شده است و برنامه اولیه آن به مدت 6 ماه در این شهر اجرا می‌شود و پس از آن و در صورت امکان در سطح کشور اجرا خواهد شد.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی گفت: در سال گذشته تعدادی مجوز جدید در بحث پذیرش گردشگر سلامت صادر شد تا که تعداد مراکز درمانی دارای مجوز ipd افزایش یابد؛ ضمن اینکه تعدادی مجوز جدید هم به مراکز و مطب‌های خصوصی سرپایی داده شد تا از ظرفیت این بخش هم در خدمت‌رسانی به گردشگران سلامت استفاده شود.

وی افزود: همچنین در نظر داریم تا که خدمات درمانی را در کشورهای همسایه از جمله ترکمستان و تاجیکستان ارائه نماییم، برنامه‌ای که طرح اولیه آن ریخته شده و در حال کار کردن روی آن هستیم تا بتوانیم این برنامه را طبق یک پروپزال تعریف شده به پیش ببریم و بسیار امیداور هستیم که در سال 1403 یک ظرفیت درمانی بسیارخوبی در این کشورها ایجاد شود و خدمات موردنیاز مردم عزیز این دو کشور در حوزه درمان و همچنین ایرانیان مقیم و گردشگر در این کشورها ارائه شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که مشهد الگوی خوبی در بسیاری از حوزه‌های درمانی برای دیگر نقاط کشور بوده و هست، تأکید کرد: نمونه بارز این موضوع بیمارستان ولایت است که نخستین بیمارستان هوشمند کشور بوده و می‌بینیم که دیگر نقاط کشور از این مرکز درمانی الگوگیری کرده‌اند و ما برای برنامه جدیدی هم که در حوزه گردسشگری سلامت اجرا شده بسیار امیدوار هستیم که همانند موارد قبلی با خروجی مثبت و اثربخش همراه باشد.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی تصریح کرد: در حوزه اهدای عضو شاهد ارتقاء جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1402 به نسبت سال 1401 بودیم و شاخص این دانشگاه در سال قبل افزایش بسیارخوبی به نسبت 2 سال قبل داشت و در تلاش هستیم که در سال 1403 هم این وضعیت مطلوب ادامه دارد باشد و شاخص اهدای عضو (pmp) سال 1403 این دانشگاه بهتر از سال 1402 آن باشد.

وی بیان کرد: در حوزه اهدای عضو فرهنگ سازی خوبی در بحث رضایت خانواده‌های متوفیان مرگ مغزی صورت پذیرفته و در این خصوص باید بگوییم که داشتن کارت اهدا کمک بسیارخوبی در این حوزه داشته و وقتی که خود فرد داوطلبانه فرم اهدا را پر کرده، خانواده‌اش هم راحت‌تر در آن شرایط بسیار سخت تصمیم به پرکردن فرم رضایت‌نامه مربوطه می‌گیرند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳