27 مرکز درمانی دارای مجوز IPD به سامانه گردشگری سلامت متصل شدند
- بازدید: 95
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سامانه گردشگری سلامت به منظور تسریع و دقت در ارائه خدمت به بیماران خارجی طراحی و راه اندازی شده است و در حال حاضر 27 مرکز درمانی به این سامانه متصل شده اند.
دکتر داوود خوش شکن ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در سطح کشور سامانه جامع الکترونیک برای گردشگران سلامت وجود نداشت از همین رو وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فراخوانی برای راه اندازی این سامانه اعلام کرد که در این فراخوان سامانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد گفت: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از فراخوان وزارت خانه ، در مشهد سامانه ای طراحی شده که به عنوان منتخب از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شده از همین رو متولی اجرای سامانه نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواهد بود و به صورت پایلوت در این دانشگاه عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه سامانه جامع گردشگری سلامت مشهد در همه مراکز درمانی نصب شده است، خاطر نشان کرد: این سامانه 4 بخش دارد که یک بخش مربوط به وزارت بهداشت که مسئولیت اجرا برعهده ماست، یک بخش مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که بحث هتلینگ را پیگیری می کند و یک بخش نیز وزارت امور خارجه که برای بحث صدور ویزا متولی است و بخش دیگر نیز برعهده وزارت اطلاعات در حوزه درمان امور بیماران غیر ایرانی است.
دکتر خوش شکن با اشاره به اینکه سامانه ابتدا به 5 بیمارستان دولتی و سپس به همه مراکز دارای IPD ابلاغ شده است، تصریح کرد: در هر مرکز درمانی اعم از بیمارستان، کلینیک، دی کلینیک، مطب و... که بیمار خارجی حضور دارد باید این سامانه فعال باشد.
وی با بیان اینکه در همین راستا شرکتهای گردشگر سلامت موظف شدند نشانی سامانه را در کشورهای هدف اطلاع رسانی کنند و دسترسی به سامانه از خارج کشور برای هر فردی فراهم باشد، گفت: طی این فرایند هر بیمار خارجی وارد سامانه می شود یکی از شرکت های گردشگری سلامت و یا یکی از بیمارستان های دارای مجوز گردشگری سلامت را انتخاب می کند ،در هر صورت اپراتور داخل کشور این درخواست را بررسی می کند و این دو نهاد باید ظرف 24 ساعت پاسخ می دهند که آیا می توانند این خدمت را ارایه دهند یا بیمار به مرکز دیگری درخواست بدهد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در صورت موافقت با بیمار خارجی، درخواست بیمار توسط یکی از شرکتهای گردشگری سلامت به معاونت کنسول گری یا امور کنسولگری ارسال می شود ، و پس از آن مرکز کنسول گری برای بیمار متقاضی ویزا صادر می کند و تمام این خدمات در ظرف 24 ساعت انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه مزایای دیگر سامانه این است که بیمار مزایا و تعرفه های خدمات درمانی را می تواند با نام پزشک رویت کند و از سودجویی دلالان و واسطه ها در این حوزه جلوگیری می شود، گفت: در حال حاضر 27 مرکز درمانی با این سامانه هماهنگ شده اند و هر روز اطلاعات ثبت می شود اما مشکلی که مراکز درمانی با این سامانه دارند به دلیل ثبت اطلاعات بیمار در دو سامانه است که پس از یک ماه فعالیت آزمایشی این سامانه این مشکل نیز مرتفع خواهد شد.
دکتر خوش شکن با بیان اینکه مطب پزشکان نیز به این سامانه مجهز می شود به خصوص پزشکانی که بیماران خارجی بیشتری را پذیرش می کنند، گفت: با فعال سازی این سامانه بیمار خارجی با تمام فرایند دریافت خدمت خود آشنا می شود و از همین رو درگیر افراد سودجو و دلالان نمی شود .